ACNEWS

Szépségápolással tegyünk a felfrissüléséért

Fotó: EverDerm Klinika
Fotó: EverDerm Klinika
Hogyan segíthet egy arckezelés a lelki állapotunkon?
Hirdetés
Ad image

A stressz kifejezés napjainkban már az állandó szóhasználatunk részévé vált. A tartós idegesség könnyen utolér minket a munkában, ügyintézéskor vagy akár még otthon is. Számos teendőnk mellett nincs időnk kipihenni magunkat, amitől a stressz is könnyebben utat tör magának. A gyógyászatban számos stresszoldó praktikával találkozhatunk, a legtöbb esetben azonban ezek valamilyen gyógynövény vagy akár gyógyszer folyamatos szedését jelentik. De vajon létezik olyan stresszoldó eljárás, amivel ezt el lehet kerülni, ugyanakkor hatásos és kevés időt vesz igénybe?

A stressz kifejezés a latin strictus szóból ered, amit eredetileg a hidak szakítószilárdságára használták. Az orvostudományba 1976-ban Selye János magyar kutató vezette be a stressz fogalmát, amihez a következő definíciót társította: „A szervezet nem specifikus reakciója minden olyan ingerre, amely kibillenti eredeti egyensúlyi állapotából, és alkalmazkodásra kényszeríti.” Ha a stressz tartósan áll fenn, vagy rosszabb esetben krónikussá válik, az megváltoztathatja az agy és az idegrendszer szerkezetét, ami aztán testi és lelki megbetegedéseket okozhat. Ha másért nem is, emiatt mindenképp foglalkozni kell a stressz csökkentésével, megszüntetésével.

Amikor stresszesek vagyunk, akkor a légzésünk felületessé válik. Éppen ezért a hasi légzés hatékony stresszoldó praktika, amit naponta akárhányszor, bármilyen élethelyzetben könnyen elvégezhetünk. Emellett a teafa illóolaj kiválóan alkalmas az idegek megnyugtatására, miközben gyulladáscsökkentő hatással is bír. Azt azonban kevesen gondolnák, hogy vannak olyan bőrápolási rituálék is, amelyek kifejezetten stresszoldásra lettek kialakítva.

Az EverDerm Laser & Beauty Klinika innovatív arckezelési protokollja, a Face-up Golden Therapy kifejezetten a női energiák harmonizálására szolgál. A kezelés részeként -– a szónikus aranymasszázs keretén belül – a beauty specialisták végig segítik a vendéget egy mentális relaxáción, ami segít az ellazulásban, ezáltal a stresszoldásban. Így az arcmasszázs közben nem csak az arcbőr töltődik fel hatóanyagokkal, de a lélek is energetizálódik, hogy aztán újult erővel tudjuk leküzdeni a mindennapok feladatait.

(x)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés