ACNEWS

Szeptembertől betiltják az elektromos rollereket

Fotó: AcNews Virág Márton
Fotó: AcNews Virág Márton
Még néhány nap, és a bérelhető elektromos rollereknek annyi. Lesz egy európai főváros, ahonnan kitiltják ezeket a járműveket. Nem Budapest, hanem Párizs.
Hirdetés
Ad image

Túl sok akadályt állítottak és túl sok balesetet okoztak az elektromos rollerek, ezért áprilisban népszavazáson döntöttek a betiltásról, az 1,3 millió választásra jogosult közül azonban csak 103 ezren vonultak az urnákhoz, azaz a részvétel 7,46 százalékos volt, de 90 százalékuk a betiltás mellett voksolt. Párizs polgármester még a szavazás előtt azt mondta, mindenképpen tiszteletben tartja a voksolás eredményét, bármi is legyen az.

Párizsban ma még mintegy 15 ezer bérelhető roller áll rendelkezésre, amelyeket három szolgáltató (Lime, Tier és Dott) működtet, és mintegy 400 ezren használják. A szolgáltatók szerződése augusztus 31-én jár le, így szeptembertől Párizs lesz az első európai főváros, ahonnan teljesen kitiltják a bérelhető elektromos rollereket. A rollerek egy központi gyűjtőhelyre kerülnek, ott megjavítják és felújítják őket, majd vidéki városokban kerülnek forgalomba. Egyharmaduk a Párizs körüli Ile-de-France régió mintegy nyolcvan településén. A többi jármű Németországba kerül- irja a Profitline.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés