ACNEWS

Szeretőinek milliókat, a milliárdos súgónak börtönéveket ért a füles

Egy csapásra gazdaggá tette a szeretőit az angol milliárdos Fotó: Pixabay
Egy csapásra gazdaggá tette a szeretőit az angol milliárdos Fotó: Pixabay
A dúsgazdag Joe Lewist a New York-i ügyészség azzal vádolta, szeretőinek titkos tőzsdeinformációkat adott a cégeiről.
Hirdetés
Ad image

Egy csapásra dúsgazdagok lettek a 86 éves, milliárdos angol mágnás szeretői, miután megsúgta nekik a cége pénzügyeit. Az idős férfi a bíróságon bűnösnek vallotta magát bennfentes kereskedésben, amiért akár több évi börtönbüntetést is kaphat. Nemcsak a szeretők, hanem a magánrepülőgépe pilótái is sok 100 ezer dollárt profitáltak a titkos információkból. A bennfentes kereskedés a világ legfejlettebb tőkepiacán súlyos bűncselekménynek számít – írta az enpenzem.hu. Ezért ott a hatóságok a lehető legerélyesebben lépnek fel ellene.

Soros Györggyel nagyot kaszált

„Annyira zavarban vagyok a tetteim miatt és elnézést kérek a bíróságtól” – mondta a megtört milliárdos a kerületi bíróság előtt. Bevallotta azt is, hogy tettei elkövetésekor is tisztában volt vele, hogy helytelen amit tesz. A most 86 éves angol milliárdos vagyonát több mint 6 milliárd fontra becsülik. A szegénysorból származó befektető mosogatófiúként kezdte egy sörözőben. Vagyonát igazán 1992-ben növelte meg, amikor Soros Györggyel egy időben ő is az angol font bukására spekulált, majd három évvel később a mexikói peso ellen fogadott nagy sikerrel. Ma már a Bahama-szigeteken él, vagyonát egy családi tröszt kezeli, amely többek között a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur többségi tulajdonosa.

Dúsgazdaggá tette a szeretőjét

A milliárdos például 2019-ben megtudta, hogy az általa tulajdonolt Solid Bioscience nevű cég izomsorvadás elleni eljárása sikerrel teljesített egy klinikai tesztet. Ezért a cég árfolyama várhatóan jelentősen emelkedni fog a következő napokban. Az információt azonnal megosztotta akkori szeretőjével, Carolyn Carterrel, a Virgin-szigetek 2016-os szépségkirálynőjével. A nő mindenét pénzzé tette, és 700 ezer dollár értékben vásárolt a részvényekből, még mielőtt a többi piaci szereplő számára nyilvánossá vált volna a jó hír. A részvényeken néhány hónap alatt legkevesebb 500 ezer dollárnyi profitot zsebelt be. De a pilótáinak fejenként félmillió dolláros hitelt adott, hogy abból vegyenek részvényeket, továbbra is az ő belső információra alapozva. Állítólag azért tette mindezt, hogy így juttassa őket egyfajta „nyugdíjalaphoz”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés