ACNEWS

Szervdonor ébredt fel a műtőasztalon – videó!

Illusztráció / Kép: Pexels
Illusztráció / Kép: Pexels
Legiszonyatosabb félelmeink egyike, hogy halottként kezelnek minket, bár még élünk. Egy szerencsés páciens az utolsó pillanatban, a műtőasztalon mutatott életjeleket, perceken múlt, hogy nem vált szervdonorrá.
Hirdetés
Ad image

Félelmetes videófelvételt tett közzé a dailymail, amelyen egy állítólagosan agyhalott férfitől vesznek végső búcsút a rokonai. Percekkel később betolták őt a műtőbe, hogy szerveit eltávolítsák és más betegeknek adományozzák. A páciens azonban nem sokkal a műtét megkezdése előtt magához tért.

A 36 éves Thomas Hoover kábítószer-túladagolás következtében került be a Kentucky államban található Baptist Health Richmond Kórházba, ahol nővérét arról tájékoztatták orvosai, hogy fivérének nincsenek reflexei, illetve agyi aktivitása is megszűnt. Az agyhalál diagnózisa alapján halottnak nyilvánított férfit ezt követően leválasztották létfenntartó gépekről és előkészítették szerveinek eltávolítására.

A kórházban megszokott protokoll szerint Hoovert kórházi ágyán körbetolták a folyosókon, hogy így tisztelegjenek előtte, amiért szerveivel mások gyógyulását szolgálja majd. Eközben szemei kinyíltak, azonban az orvosok közölték, hogy az agyhalál már beállt, mindössze motorikus reflexek miatt tűnik élőnek a beteg. Ezt követően Hoovertől végső búcsút vettek a folyosón gyülekező, megrendült rokonai és barátai, majd bezárult mögötte a műtő ajtaja.

Percekkel később – már a műtőasztalon – ijesztő jelenet kezdődött. Hoover teste vergődni kezdett, a férfi zokogott, majd megpróbálta kirángatni saját fogait. A köré gyűlt kórházi személyzet azonnal megszakította a műtétet. A sokkoló esetre és a nyilvánvaló műhibára tekintettel még aznap több alkalmazott is felmondott a kórházban. Hoover felháborodott és kétségbeesett nővére elmondta, úgy érzi, elárulták őt. Fivérének az eset óta problémái vannak a járásával és a beszédével is, sőt képtelenné vált az önálló életre is. A nővér kijelentette, áldozattá váltak, megvádolta az orvosokat is. „Istent játszanak, válogatnak a betegek között, önkényesen, egyesek élete árán mentenek meg másokat”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés