ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Szétbarmolta páciensei fogait egy nyugdíjas kuruzsló

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fogorvosnak adták ki magukat, és két betegen is úgy végeztek beavatkozást, hogy abból később még nagyobb baj lett.
Hirdetés
Ad image

A külföldön élő áldozatnak Magyarországon fájdult meg a foga, ezért felkeresett egy fogtechnikai műhelyt. Az ott technikusként dolgozó, fogorvosi gyakorlatot színlelő nő megvizsgálta a beteget és közölte, hogy több fogát ki kell húzni. A nő a beavatkozást másnapra elvállalta egy Hajdú-Bihar vármegyei rendelőben.

A gyanútlan külföldi másnap reggel megjelent, ahol már jelen volt a két kuruzsló. A nyugdíjas, fogász szakképesítésű férfi fogorvosi gyakorlatot színlelve megvizsgálta az asszonyt, aki belegyezett, hogy kihúzzák a fogait. Az érzéstelenítő injekciók beadása után a férfi kihúzta a nő hét fogát. A számla végül 60 ezer forint lett.

Egy hónappal később az immár fogatlan külföldi nő visszatért a rendelőbe fogpótlás próbára. Ekkor a fia is vele tartott, mert neki is panaszai voltak. Ő sem járt jobban.

A botcsinálta fogorvos jártasságot színlelve megnézte a fiatal srác fogait, és további vizsgálat nélkül közölte, hogy négy fogát nem lehet megmenteni, azokat ki kell húzni. Pár nappal később meg is jelentek a rendelőben, ahol a férfi beadta az érzéstelenítő injekciókat, majd megkezdte a fogak eltávolítását. A második fog azonban beletört a beteg állkapcsába, ezért félbeszakították a beavatkozást. A fiú később nagy fájdalmai miatt szakorvoshoz, illetve szájsebészeti klinikára ment, ahol megfelelően ellátták. Az elkövetők a foghíjas áldozataikon fogorvosi képesítés nélkül végeztek beavatkozást.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottakat két rendbeli, társtettesként elkövetett kuruzslás bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság mindkettőjüket felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve a férfit pénzbüntetésre is ítélje, továbbá tiltsa el őt a fogász tevékenység gyakorlásától – írja az ugyeszseg.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés