ACNEWS

Széttépte a házaspárt egy grizzlymedve, kutyájukkal is végzett

A medve nem ismert irgalmat: megölte a házaspárt és a kutyáját is Fotó: Pixabay
A medve nem ismert irgalmat: megölte a házaspárt és a kutyáját is Fotó: Pixabay
A tragikus eset az Alberta állambeli Banff Nemzeti Parkban történt, amely évente több mint négymillió turistát vonz.
Hirdetés
Ad image

Évente több mint négymillió turistát vonz a Banff Nemzeti Park, amely, egyaránt otthont ad a grizzly- és a fekete medvéknek. Előbbiekből 60 egyed él a parkban. A tragédia hírét a Reuters adta közzé a kanadai nemzeti park munkatársainak közlése nyomán. Kiderült, a Parks Canada pénteken késő este riasztást kaptak egy GPS-készüléktől. Kiderült, egy grizzly megtámadott és megölt két embert, valamint a kutyájukkal is végzett.

Eszerint medvetámadás történt a Banff Nemzeti Parkban található Ya Ha Tinda Ranch-tól nyugatra fekvő Red Deer River Valleyben. A medvét később elaltatták, miután agresszív viselkedést tanúsított – közölte az ügynökség. Mint írták, ősszel gyakoribbak a medveészlelések, mivel az állatok nagyobb intenzitással kutatnak élelem után a téli álmot megelőzően.

A Parks Canada közölte, hogy mentőcsapatának az éjszaka folyamán földi úton kellett a helyszínre utaznia, mivel az időjárási viszonyok nem tették lehetővé a helikopter használatát. Kim Titchener a medvék viselkedésével kapcsolatos képzéseket tart – írta a hvg.hu. A szakember szerint a halálos medvetámadások igen ritkák, a grizzlytámadásoknak világszerte csupán a 14 százaléka végződik tragédiával.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!