ACNEWS

Mi az előnye és a hátránya a mellpiercingnek

Kendall Jenner Fotó: YouTube/ Entertainment Tonight
Kendall Jenner Fotó: YouTube/ Entertainment Tonight
Divatos, szexi és pimasz kiegésztő a mellbimbó piercing, amely sok sztárnak is van. De mi a hátránya?
Hirdetés
Ad image

Előszeretettel viseli Rihanna, Kendall Jenner vagy Hailey Baldwin is. Ráadásul nem csak monokinizés közben villantják meg exkluzív testékszerük, hanem átlátszó ingeket és ruhákat viselnek, hogy mindenki jól érzékelhese azokat.

Kétség nem fér hozzá, a hölgyek piercinggel díszített mellbimbója sokak számára szemet gyönyörködtető. De pont a nők esetében van a mellbimbónak egy konkrét funkciója is, ez pedig a szoptatás. Az AcNews megkérdezte, mit kell tenni ebben az esetben és mire kell még odafigyelni, amennyiben mellpiercinget szeretnél csináltatni?

Fontos, intett rá, hogy mindig profi és tapasztalt piercing készítőt válassz. Csak így lehetsz biztos abban, hogy az eredmény higiénikus, valamint tökéletes lesz.

„Kezdésként lefertőtlenítjük a mellbimbót. Ezt követően megjelöljük az anatómiailag és esztétikailag legmegfelelőbb helyet a piercing számára. Megmutatjuk a vendégnek és amennyiben elnyeri a tetszését, már készülhet is a piercing. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy első alkalommal a legegyszerűbb és egyenes szárú piercinget válassza” – mondja Sala-Sárossy Anikó a Lila Csiga vezető piercere az AcNews-nak.

A fájdalom erőssége talán a legelső dolog, ami az eszedbe juthat, ha a mellpiercingre gondolsz. Természetesen, mint minden piercingnél, itt is egyénfüggő, hogy mennyire fáj, de a legtöbb embernél elég kellemetlen érzés a művelet. Maga a mellbimbó igen érzékeny, egy erősödő nyomó érzést fogsz tapasztalni, illetve a piercing áthúzása lesz még kellemetlen.

Mint minden frissen készült piercingnél, itt is be kell tartani bizonyos higiéniai intézkedéseket, hogy a seb ne fertőződjön el. Különösen a mellbimbó piercing esetében kell némi türelemmel lenned.

„Főleg az első 1-2 hétben lehet kimondottan érzékeny a mellpiercinged. Mindig ügyelj arra, hogy szárazon tartsd, kezdve a fürdéssel. A tisztításához használj fiziológiás sóoldatot, ami beszerezhető a gyógyszertárakban. Ne piszkáld a piercinget, de ha mégis hozzányúlsz, tiszta kézzel tedd. Nagyon figyelj arra is, hogy ne akadjon bele semmibe” – sorolja a legfontosabb teendőket Sala-Sárossy Anikó.

„Ajánlott légáteresztő, lazábban tartó melltartó, valamint pamut anyagú felsőruházat viselése, akár alvás közben is. A teljes gyógyulás nagyjából hat hónapot vesz igénybe, de akár egy évig is elhúzódhat. Légy türelmes és ne cseréld ki hamarabb” – hangsúlyozza a Lila Csiga vezető piercere.

Arra is rákérdeztünk, milyen hátrányai és előnyei lehetnek a nők esetében a mellpiercingnek.

Teljesen normális, ha a menstruációs ciklusod alatt érzékenyebb a piercinged. Az ok egyszerű. A nők két különböző hormont termelnek a menzeszük előtt és közben: progeszteront, ami a tejmirigyek méretét növeli és ösztrogént, amitől a tejcsatornáid duzzadnak meg. A gyógyuló mellpiercingednek nem tesz jót ez a folyamat, érthető reakció egy kis érzékenység.

A mellek és a mellbimbók folyamatos változáson mennek keresztül egy nő életében, különösen, ha gyermeket vársz. „A nőknek nem ajánlott közvetlenül a terhesség előtt piercinget készíttetniük” – javasolja a piercer. Amennyiben már van mellbimbó-piercinged, az sem akkora probléma, de fontos, hogy szoptatás közben mindenképpen vedd ki.

Amikor már teljesen begyógyult a seb, a piercing viselői elkezdhetnek szebbnél szebb kövekkel és formákkal díszített testékszereket viselni.

„Az előnye természetesen már magában a látványban megmutatkozik, ráadásul a szexuális együttlétek alkalmával egyértelműen fokozza mindkét fél élvezetét” – tudtuk meg Sala-Sárossy Anikótól.

Azt is elmondta, hogy hátránya nem sok van, azonban mindig figyelned kell arra, hogy ne akadjon bele semmibe, és erre nem csak az öltözködéskor van szükség. Óvatosan kell bánni az autóban a biztonsági övvel, illetve, bármilyen meglepő, de az ajtófélfa mellett sem árt óvatosan közlekedned. Továbbá fedetlen felsőtesttel könnyen beleakadhat a karkötőd, vagy más ékszered is. Mindezek ellenére a mellpiercing az egyik legproblémamentesebb piercing típusok közé tartozik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés