ACNEWS

Szexuálisan zaklatta katonáit a magyar parancsnok

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Három évet kapott az a volt katonatiszt, aki parancsnokként folytatólagosan szexuális együttlétre akarta rábírni beosztottjait.
Hirdetés
Ad image

A férfi 2019 januárjától – a későbbiekben elöljáróként – ismétlődően, szexuális együttlétre próbálta rávenni az egyik katonáját, ám a nő azt minden alkalommal elhárította. Az elutasítást követően a század parancsnoka kritizálni kezdte a munkavégzését, és közölte, hogy ezt addig folytatja, amíg a nő nem enged neki.

Miután a nő mindezek ellenére sem volt hajlandó a vádlottal szexuális kapcsolatot létesíteni, a férfi több alkalommal, különféle, az állományviszonyát is érintő fenyegetésekkel próbálta elérni, hogy a nő tegyen eleget a felszólításnak.

A katona 2021 májusában egy gyakorlat során – majd később többször is – egy másik alárendeltjét is szexuális kapcsolatra próbálta rávenni, és miután ezt visszautasította, a százados kritizálta a munkáját és azzal fenyegette, hogy el fogja távolítani a honvédségtől.

A katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. A vádlott legkorábban a kiszabott szabadságvesztés büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet nem jogerős, ellene a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség, valamint a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be.

A katona szolgálati jogviszonya a büntetőeljárás elrendelését követően megszűnt. A vádlott az utolsó szó jogán bocsánatot kért mindenkitől, akit megbánhatott, beleértve a saját családját is. (MTI)

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés