ACNEWS

Szigorít az Instagram

Főleg a gyerekek védelme miatt változtatnak.

Hirdetés
Ad image

Főleg a gyerekek védelme miatt változtatnak.

Adam Mosseri, az Instagram közösségi hálózat vezetője közleményben jelentette be: több változtatást eszközölnek a közösségi oldal fiatal felhasználóinak védelme érdekében – írja az Infostart.

Az amerikai kongresszus szenátusa szerdán hallgatja meg Mosserit, miután a Facebook egykori termékmenedzsere, Frances Haugen korábban azzal vádolta meg a vállalatot és a tulajdonában lévő platformokat, hogy ártanak a gyerekeknek, de a cég vezetői nem akarnak változtatni, mert fontosabbnak tartják a nyereségüket a biztonsággal szemben. Az Instagram a Facebook tulajdonában van: Mark Zuckerberg elnök-vezérigazgató 2012-ben egymilliárd dollárért vásárolta meg.

A bejelentett változtatások egyike egyebek között megakadályozza majd, hogy a felhasználók az oldalukon olyan fiatalokról tegyenek említést, akik nem követik őket. Emellett alapértelmezett beállításként privát lesz a kiskorú felhasználók fiókja regisztráláskor.

A közösségi oldal 2022 márciusától különféle eszközöket bocsát a szülők rendelkezésére, hogy követhessék, mennyi időt tölt gyermekük a felületen, és korlátozhassák hozzáférésüket. Hamarosan létrehoznak információs központot, ahol oktatóprogramok és szakértői tanácsok segítik eligazodni a szülőket az Instagram világában.

Egy másik tervezett újdonság, hogy az angol nyelvű piacon bevezetik a „tarts szünetet!” opciót, amely időnként felszólítja a felhasználókat arra, hogy függesszék fel az alkalmazás használatát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés