ACNEWS

Szijjártó: A magyar és a szlovén gazdaság egyre több szálon kötődik egymáshoz

A magyar és a szlovén gazdaság egyre több szálon kötődik egymáshoz, ez a szoros együttműködés hozzájárul ahhoz, hogy a magyar gazdaság gyorsan tudjon újraindulni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt követően, hogy találkozott Zdravko Počivaląek szlovén gazdaságfejlesztési és technológiai miniszterrel Mariborban csütörtökön.

Hirdetés
Ad image

A magyar és a szlovén gazdaság egyre több szálon kötődik egymáshoz, ez a szoros együttműködés hozzájárul ahhoz, hogy a magyar gazdaság gyorsan tudjon újraindulni – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt követően, hogy találkozott Zdravko Počivaląek szlovén gazdaságfejlesztési és technológiai miniszterrel Mariborban csütörtökön.

A tárca közleménye szerint a miniszter kifejtette, a legnagyobb magyar cégek folyamatosan növelik jelenlétüket és részesedésüket a szlovén piacon. Az OTP egy újabb szlovén bank megvásárlásával piacvezetővé lépett elő a szlovén bankszektorban. Egy vállalat felvásárlását követően a Mol Nyrt. pedig, immár 173 benzinkútjával, a második helyre lépett az üzemanyagkereskedő cégek között.

Elmondta, a kapcsolatok további fejlődésének nagy lendületet fog adni a szlovéniai Muravidék és a magyarországi Rábavidék közös gazdaságfejlesztési programja, amelyhez a két kormány évente 4 milliárd forintos támogatást biztosít.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés