ACNEWS

Megölnék Szijjártó Pétert az ukránok, halálos fenyegetést kapott

Szijjártó Péter külügyminisztert halállal fenyegetik az ukránok Fotó: MTI/Katona Tibor
Szijjártó Péter külügyminisztert halállal fenyegetik az ukránok Fotó: MTI/Katona Tibor
„Az Isten megbocsát, de az ukránok nem” - ez áll a magyar külügyminiszternek szánt leszámolással fenyegető levél végén.
Hirdetés
Ad image

Ilyen sem volt még, hogy egy tárgyalásra induló magyar külügyminiszter halállal fenyegető levelet kapjon a fogadó országtól. Szijjártó Péter január 29-én azért utazik Ukrajnába, hogy kollégájával, Dmitro Kulebával találkozzon. Ezt egy hosszabb beszélgetés előzte meg Andrij Jermákkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével. Akkor a két ország közötti kapcsolatok legfontosabb kérdéseiről konzultáltak.

Az Index információi szerint azonban a szívélyes megbeszélések után a találkozó közeledtével „a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei egy ukrán nyelven íródott e-mailt kaptak. Ebben életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert.” A portál szerint az üzenetben a következő áll: „Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hisztitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljöhet hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem”.

„A kijevi nagykövetségünkre érkezett egy halálos fenyegetés ukrán forrásból, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy a jövő heti külügyminiszteri találkozóra árnyékot vessen, vagy megpróbálja annak megrendezését megakadályozni. Mi abban vagyunk érdekeltek,  hogy jó legyen az együttműködésünk Ukrajnával. És a hétfői találkozó is ezt a célt szolgálja” – nyilatkozta az AcNewsnak Paczolay Máté külügyi szóvivő.

„Az ukrán hatóságok arról biztosítottak bennünket, hogy a legkörültekintőbb biztonsági intézkedéseket fogják foganatosítani látogatás során annak érdekében, hogy az ungvári találkozó biztonságban megrendezésre kerüljön. A magyar szolgálatok is folyamatosan  kapcsolatban vannak az ukrán társhatóságokkal és meghozzák a szükséges védelmi intézkedéseket, hogy az ukrán-magyar külügyminiszteri találkozó a valódi tartalomról és ne másról szóljon.” – tette hozzá.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés