ACNEWS

Szilágyi Liliána meghatódott, hogy díjazták a bátorságát

Díjazták Szilágyi Liliána olimpikon úszó bátor kiállását, aki a bántalmazás áldozataira hívta fel a társadalom figyelmét.

Hirdetés
Ad image

Díjazták Szilágyi Liliána olimpikon úszó bátor kiállását, aki a bántalmazás áldozataira hívta fel a társadalom figyelmét.

A világ vezető stílusmagazinja, az InStyle magyar kiadása első alkalommal osztott ki elismeréseket olyan embereknek, akik motiválhatnak másokat is. A #képesvagyok beszélni róla kategória győztese a bántalmazott úszónő lett. Liliána az AcNewsnak elárulta, hogyan érzi magát az elismerés kapcsán.

„Jól élem meg a mindennapjaimat, szerencsére haladnak az ügyeim. Már nem riadok fel éjszakánként, de 23 évig bizony felébredtem. Ha beszél róla az ember könnyebb”  – kezdte Liliána, aki nagyon hálás a magazin olvasóinak, hogy őt választották példaképüknek.

„Meg vagyok illetődve. Köszönöm a szavazatokat és hogy most itt állhatok a színpadon. El szeretném mondani, hogy azzal, hogy kiálltam és elmondtam a történetemet, remélem, hogy tudom az embereket arra inspirálni, hogy bárki, bárhonnan jöhet, bármilyen nehézséget megélhet, igenis van kiút és van megoldás a számára. Nagyon szeretném, ha a jelenlévők átgondolnák, mivel tudnak magunknak és a közösségnek, a társadalomnak segíteni, hogy egy kicsit jobb legyen és könnyebb mindannyiunknak” – tette hozzá.

 

Ahogy azt már bizonyára tudják, Szilágyi Liliána tavaly az Elviszlek magammal című műsorban beszélt először arról, hogy édesapja éveken keresztül testileg és lelkileg bántalmazta őt. Vallomása után eldöntötte, hogy kiáll sorstársaiért és valamennyiük hangja lesz.

Liliána azóta többször adott interjút, melyekben részletesen beszámolt sérelmeiről, legutóbb a Palikék világa by Manna Három igazság című műsorban beszélt arról, hogy ebben a nehéz időszakban ismerkedett meg vőlegényével,  Zsomborral.

„ (…) amikor két-három éves voltam, volt egy hosszú hajú kisfiú, akivel nagyon szerettem volna játszani, de folyamatosan lerázott. Nem működött a kémia. Csak két éve tudtam beazonosítani, hogy ez a kisfiú ő volt”- mesélte a volt úszónő, és azt is hozzátette, hogy édesapja először 17 évesen engedte el randizni két órára, éppen ezért nem igen tudott kialakulni semmi köztük. Majd a karantén időszak úgy hozta, hogy ismét elkezdtek beszélgetni egymással és egyre szorosabbá vált a kapcsolatuk.

Liliána elmesélte Zsombornak is, hogy miket élt át éveken keresztül, sőt a fiú többször is tanúja volt párja pánikrohamainak, amiket valószínűleg a múltból hozott nehézségek váltottak ki belőle. Mára már szerencsére mind testileg, mind pedig lelkileg megerősödött az egykori úszó, de továbbra is azon dolgozik, hogy még jobban legyen. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés