Ámokfutás Káptalanfán: 11 gyerekes családra támadt, hároméves kislányt is meglőtt

2019.01.11. Sziréna

Ámokfutás Káptalanfán: 11 gyerekes családra támadt, hároméves kislányt is meglőtt

Fotó: MTI

Miután 22 éves szerelme egy veszekedés után hazaköltözött a családjához, utána jött, és lőfegyverrel ámokfutást rendezett volt párjánál egy osztrák férfi Káptalanfán, a Petőfi utcában. A 11 gyerekes család több tagját meglőtte, majd végzett magával.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az 57 éves osztrák férfi január 10-én este váratlanul megjelent élettársa szüleinek káptalanfai házánál, majd szóváltást követően először tüzet okozott a házban, majd rálőtt élettársa családtagjaira.

A lövések következtében a nő 53 éves édesapja a helyszínen életét vesztette, édesanyja súlyos, míg a nő és hároméves húga életveszélyes sérüléseket szenvedett. A keletkezett tűzben megsérült másik lánytestvér sérüléseit a mentők a helyszínen ellátták. Az osztrák férfi tettét követően saját magával is végzett.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette miatt indított büntetőeljárást, a helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van.

A Veol a helyszínről jelentette, hogy a lövöldözés közben a család többi gyerekét egy közeli házba menekítették. A sérültek közül a hároméves kislányt életveszélyes koponyasérüléssel a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház idegsebészetén műtik, állapotáról egyelőre nincs új hír.

Az ámokfutó volt élettársát, a 22 éves nőt életveszélyes sérülésekkel a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház intenzív osztályán kezelik, állapota stabil.

Édesanyját a mentők súlyos, de nem életveszélyes végtag- és fejsérüléssel a veszprémi kórházba vitték, ahol már megműtötték, de további operációk várnak rá. Az intenzív osztályon kezelik, állapota stabil.

A helyi hírportálnak nyilatkozott Káptalanfa polgármestere. Csordás Gáspár elmondta: nagyon rendes, dolgos családdal történt a felfoghatatlan tragédia. Az apa, aki helyszínen meghalt, közmunkásként dolgozott az önkormányzatnál. A polgármester közölte: mély gyászban van a falu, mindenki együttérez a családdal, remélik, a sérültek mielőbb felépülnek. Az önkormányzat, amiben tudja, segíti a családot.

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)