Az autóillatosító miatt vált gyanússá a szerb drogfutár

AC News 2017.08.16. Sziréna

Az autóillatosító miatt vált gyanússá a szerb drogfutár

A szerb drogfutár közel 27 kilogramm kábítószert rejtett el kocsijában.
 

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy szerb állampolgárral szemben. A férfi személyautójával 2017. augusztus 15-én 10 óra 30 perckor belépésre jelentkezett Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak ellenőrzésekor azt mondta, Bécsbe utazik. A pénzügyőröknek feltűnt, hogy a gépkocsiban rendkívül erős illatosító szag van, a férfi egyedül utazik és nagyobb terjedelmű csomagot nem visz magával, ezért a járművet tételes vámvizsgálatnak vetették alá. Az autó átvizsgálásakor megállapították, hogy abba dupla fenéklemezt építettek be és az így kialakított rejtekhelyen több csomag kábítószergyanús anyagot helyeztek el – számol be a police.hu.

A gépjármű bűnügyi szemléje alkalmával a rendőrök 29 csomagban összesen 26.970 gramm növényi törmeléket találtak, amelyet lefoglaltak. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a lefoglalt anyag marihuána, amely – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 54 millió forint.

A nyomozók a 31 éves szerb férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértő bevonásával folytatja le.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT