Bőröndökben hordták a kábítószert a drogkereskedők – VIDEÓ!

2019.02.12. Sziréna

Bőröndökben hordták a kábítószert a drogkereskedők – VIDEÓ!

Hatvanezer adag lefoglalt, több mint 200 millió forint értékű kábítószer és 14 gyanúsított szerepel abban a büntetőeljárásban, amelyet bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

cba bejegyzeseknél(200x300)

A nyomozás adatai szerint 2017 júniusában került a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztályának látókörébe a 26 éves, debreceni T. István, aki a megalapozott gyanú szerint rendszeresen vásárolt kábítószert budapesti ismerőseitől azért, hogy eladja.

A hajdú-bihari rendőrök a beszerzett információk alapján azonosították a férfi kapcsolatait, és 2017. június 7-én budapesti nyomozókkal közösen, összehangolt akció során, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek és a főkapitányság Cívis közterületi támogató alosztályának közreműködésével egy időben az otthonaikban fogtak el hat gyanúsítottat.

A rendőrök Dunakeszin egy házaspárra csaptak le, akiknél közel 50 kilogramm marihuánát, egy kilogramm kokaint, több millió forintot, valamint valutát találtak. A szintén elfogott C. Józsefnél 3 kilogramm amfetamint, kétezer darab ecstasy tablettát, míg a többi gyanúsított lakásában készpénzt, valutát, kábítószergyanús anyagot és növényi származékokat foglaltak le.

Az akció során elfogott öt férfit és a nőt gyanúsítotti kihallgatásuk után a Debreceni Járásbíróság 2017. június 9-én előzetes letartóztatásba helyezte. Aprólékos nyomozás eredményeként a rendőrök további hét férfit és egy nőt fogtak el, akiket szintén kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítanak, valamint több tucat kábítószer-fogyasztót is azonosítottak.

A főkapitányság vizsgálati osztálya szakértők bevonásával folytatta az eljárást a budapesti, dunakeszi, debreceni, solymári, nyíregyházi, ürömi és pomázi gyanúsítottak ellen. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.

 

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)