Börtönből kereskedett kábítószerrel

Pataki József 2020.09.10. Sziréna

Börtönből kereskedett kábítószerrel

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőügyben indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki a börtönből felesége segítségével szervezte a kábítószerrel való kereskedést.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

A megalapozott gyanú szerint 2019. júliusban és augusztusban öt elkövető – köztük a börtönben lévő férfi felesége -, nagy mennyiségű amfetamint tartalmazó kábítószerrel kereskedett Kisbéren.

A legutolsó alkalommal a nő a kisbéri kórháznál tette át a kábítószert az egyik férfi által használt gépkocsiba, ezt követően a Kisbéri Rendőrkapitányság nyomozói intézkedtek a gyanúsítottakkal szemben, melynek során a gépjárműben megtalálták és lefoglalták a közel 1000 gramm nettó tömegű amfetamint, valamint a kábítószer elosztásához szükséges dolgokat is.

A rendelkezésre álló adatok alapján a pénz illetve kábítószer átadásokat a nő börtönben lévő férje szervezte. A kapott pénzből a nő heti rendszerességgel utalt 30.000 forintot a férje számlájára.

A három férfi 2019. augusztus 30-a óta van letartóztatásban, a férj letartóztatását szabadulása után, 2020. augusztus 14-én rendelte el a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája.

Az ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának a meghosszabbítására tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el. Az indítványról a nyomozási bíró az iratok alapján fog dönteni. (ugyeszseg.hu)

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT