Döbbenet, mit úszhat meg egy féltékenységből bántalmazó férfi

2019.02.11. Sziréna

Döbbenet, mit úszhat meg egy féltékenységből bántalmazó férfi

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt közvetítői eljárásra utalta egy Győrben élő, rendszeresen féltékenykedő férfi ügyét – a bántalmazott nő beleegyezésével.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Az ügyészség honlapján közzétett közlemény részletezi, mik történtek a férfi és a nő között a kapcsolatuk alatt, majd utána.

A jelenleg 31 éves férfi 2016 tavaszán egy győri szórakozóhelyről a vállára véve vitte ki az élettársát, mivel a nő még nem akart hazamenni. A férfi a sértettet az autójához vitte, hazafuvarozta, majd az otthonukban belökdöste a szobába, bezárta a lakás ajtaját, és elvette a nő kulcsát, telefonját. Ezt követően a nőt – folytonos szidalmazását követően – a falhoz vágta.

Mikor a sértett menekülni próbált, két kézzel felemelte, és a kanapéra dobta, amitől a sértettnek testszerte zúzódásai keletkeztek. Ezt követően bevitte a hálószobába, rádobta az ágyra, és onnan másnap reggelig nem engedte el.

A sértett másnap elköltözött otthonról. Ezt követően a pár többször kibékült, majd újra összeveszett, de már nem költöztek újra össze.

2017 nyarán a férfi előzetes bejelentés nélkül ment a barátnőjéhez, és felháborodott azon, hogy a nő mással telefonál. Emiatt szidalmazni kezdte, majd beráncigálta a hálószobájába. A sértettnek többször is sikerült a férfitől és a hálószobából elszabadulnia, de a férfi mindannyiszor visszavitte. Végül a sértett eljutott a bejárati ajtóig, és próbálta a férfit kitessékelni, és miután ezt észlelte a szomszéd, a férfi végül önként távozott.

A férfi a békülési terveivel ezt követően sem hagyott fel, négy hónapon át napi rendszerességgel küldött kézzel írt és elektronikus leveleket a sértettnek.

Az ügyészség a férfi ellen két rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette és minősített zaklatás vétsége miatt indult bűnügyben a férfi kérése és beismerő vallomása alapján – a nő beleegyezésével – úgy döntött, hogy az eljárást felfüggeszti, és az ügyet közvetítői eljárásra utalja.

Ha a közvetítői eljárás eredményeként a férfi és a sértett megegyezik, és a férfi a bűncselekmény következményeit jóváteszi, az ügyészség megszünteti ellene az eljárást.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)