Drámai véget ért egy közlekedési incidens

2019.01.09. Sziréna

Drámai véget ért egy közlekedési incidens

Képünk csak illusztráció

Halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy 42 éves férfi ellen, aki egy majdnem baleset miatt veszett össze egy rolleressel, majd megütötte, és áldozta olyan szerencsétlenül zuhant az aszfaltra, hogy fejsérülésébe később belehalt.

b3 bejegyzeseknél(200x300)

A Fővárosi Főügyészség szerdai közlése részletezi az esetet. A vádirat szerint a 42 éves vádlott 2017. április 15-én kora délután az erzsébetvárosi Alsóerdősor utcán kereket cserélt a kocsiján, közben odaért az élettársa. Amikor a nő a kocsi hátsó ajtajához ért, közte és a jármű közötti szűk helyen – hátulról érkezve – rolleren elhaladt egy másik férfi. A rolleres a szűk hely miatt majdnem nekiütközött a nőnek, aki ijedtében felkiáltott. A kiáltásra felfigyelt a párja, aki odaszólt a rollerrel továbbguruló férfinak, hogy figyeljen jobban.

A megszólított ekkor megállt, a rollert a földre tette, majd visszament. A két férfi között lökdösődés, dulakodás alakult ki, közben a vádlott nagy erővel behúzott egyet a rolleresnek, aki olyan szerencsétlenül esett el, hogy fejét az aszfaltba ütötte, és eszméletét vesztette. A vádlott élettársa hívta a mentőket, egy járókelő pedig a rendőrséget értesítette. A vádlott is a helyszínen maradt, egy pólót tett a sértett feje alá.

A sértett olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére kilenc nappal később meghalt. A Fővárosi Főügyészség a vádlott ellen halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, amit a törvény nyolc évig terjedő börtönnel büntet – közölte a Fővárosi Főügyészség.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)