Drámai véget ért egy közlekedési incidens

2019.01.09. Sziréna

Drámai véget ért egy közlekedési incidens

Képünk csak illusztráció

Halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy 42 éves férfi ellen, aki egy majdnem baleset miatt veszett össze egy rolleressel, majd megütötte, és áldozta olyan szerencsétlenül zuhant az aszfaltra, hogy fejsérülésébe később belehalt.

hbs(400x300)

A Fővárosi Főügyészség szerdai közlése részletezi az esetet. A vádirat szerint a 42 éves vádlott 2017. április 15-én kora délután az erzsébetvárosi Alsóerdősor utcán kereket cserélt a kocsiján, közben odaért az élettársa. Amikor a nő a kocsi hátsó ajtajához ért, közte és a jármű közötti szűk helyen – hátulról érkezve – rolleren elhaladt egy másik férfi. A rolleres a szűk hely miatt majdnem nekiütközött a nőnek, aki ijedtében felkiáltott. A kiáltásra felfigyelt a párja, aki odaszólt a rollerrel továbbguruló férfinak, hogy figyeljen jobban.

A megszólított ekkor megállt, a rollert a földre tette, majd visszament. A két férfi között lökdösődés, dulakodás alakult ki, közben a vádlott nagy erővel behúzott egyet a rolleresnek, aki olyan szerencsétlenül esett el, hogy fejét az aszfaltba ütötte, és eszméletét vesztette. A vádlott élettársa hívta a mentőket, egy járókelő pedig a rendőrséget értesítette. A vádlott is a helyszínen maradt, egy pólót tett a sértett feje alá.

A sértett olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére kilenc nappal később meghalt. A Fővárosi Főügyészség a vádlott ellen halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, amit a törvény nyolc évig terjedő börtönnel büntet – közölte a Fővárosi Főügyészség.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)