Egy nap alatt kétszer rabolt a 15 éves fiú

AC News 2018.05.16. Sziréna

Egy nap alatt kétszer rabolt a 15 éves fiú

Egy 15 éves fiút hallgattak ki gyanúsítottként és vettek bűnügyi őrizetbe a pásztói nyomozók. 
 

hbs(400x300)

A Pásztói Rendőrkapitányságon 2018. május 15-én a délutáni órákban személyesen tett bejelentést egy férfi, miszerint a pásztói vasútállomáson ismeretlen személy megfenyegette és kirabolta – számol be a police.hu.

A rendőrök a végrehajtott azonnalos forrónyomos intézkedések eredményeképp beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 15 éves mátraverebélyi fiút.

A nyomozás adatai alapján a fiatalkorú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. május 15-én 14 óra 15 perc körül a pásztói vasútállomáson egy 19 éves férfit egy késsel megfenyegetett, majd készpénze átadására szólította fel. A sértett a fenyegetés hatására a nála lévő készpénzt átadta a gyanúsítottnak, aki ezt követően elment a helyszínről. A fiatalkorú ezt követően 15 óra körül a Tar felé menetrend szerint közlekedő vonaton, majd a tari vasútállomáson a nála lévő késsel megfenyegetett egy 13 éves fiút is és készpénze átadására szólította fel, aki a követelésnek eleget tett.

A nyomozás adatai alapján a 15 éves fiú megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy korábban, 2018. május elején - pontosabban meg nem határozható időpontban - a délutáni órákban Pásztó belterületén, ugyanezen 19 éves sértettet megfenyegette és készpénze átadására szólította fel, azonban a férfi akkor értékei átadása nélkül távozott a helyszínről.

A rendőrök a fiatalkorút Mátraverebély belterületén a délutáni órákban elfogták, a Pásztói Rendőrkapitányság épületébe előállították és két rendbeli rablás bűntett, valamint egy rendbeli rablás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A pásztói nyomozók a 15 éves fiút bűnügyi őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)