Elszállították a Kelebiánál összegyűlt migránsokat

AC News 2020.02.07. Sziréna

Elszállították a Kelebiánál összegyűlt migránsokat

Elszállították a szerb hatóságok a Kelebiánál összegyűlt több száz migránst - hangzott el az M1 aktuális csatornán péntek hajnalban.

   

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

 Az illegális bevándorlókat visszavitték a befogadóközpontokba - közölték az 1 Perc Híradóban. A migránscsoport csütörtök délután indult el a déli határra. Azt akarták elérni, hogy Magyarország nyissa meg előttük a határt - írja az MTI. 

A kelebiaihoz hasonló akciókra számít Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, aki az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában beszélt a határátkelőhelynél történtekről. Nógrádi György elmondta, a szerb hatóságoknak rendkívül korrektek voltak, hiszen a határnál gyülekező migránsokat elszállították, így az események nem vettek erőszakos fordulatot.
Külön kiemelte Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter fellépését a határnál. A védelmi miniszter csütörtökön egyebek mellett kijelentette, a belgrádi kormány nem fogja megengedni, hogy a migránsok elrontsák a jószomszédi viszonyt Szerbia és Magyarország között.
A probléma az - fűzte hozzá a szakértő -, hogy a tömeg továbbra is a Balkánon marad, és az emberek nem akarnak hazatérni Észak-Afrikába, Szíriába vagy Afganisztánba.
Ez azt jelenti, hogy megpróbálnak majd újra áttörni a határon - vélte.
A migránsok még Horvátország felé mehetnek, de az ország lezárta határait - mutatott rá Nógrádi György.
 

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT