Fokozott ellenőrzés az M3-as autópályán

AC News 2019.09.12. Sziréna

Fokozott ellenőrzés az M3-as autópályán

A gyorsforgalmi út Kántorjánosi pihenőhelyén végrehajtott ellenőrzés célja a jogsértést elkövető járművezetők kiszűrése és a közúti balesetek számának csökkentése volt – írja a police.hu.

cba bejegyzeseknél(200x300)

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtott végre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködő hatóságaival az M3-as autópályán 2019. szeptember 11-én. A rendőrök a közlekedőket a Kántorjánosi pihenőbe terelték, ahol ittasság-ellenőrzést hajtottak végre, továbbá vizsgálták a gépkocsivezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök és a kézben tartott mobiltelefon használatát, a vezetési- és pihenőidő betartását, valamint a járművek műszaki állapotát. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

Az ellenőrzésben részt vettek a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Polgárőrség, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., és a Közúti Gépjármű- Közlekedési Hivatal munkatársai is.

A hatóságok néhány óra alatt több száz járművet ellenőriztek. A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 10 esetben helyszíni bírságot, és 32 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 14 esetben, gyorshajtás miatt 5 esetben, ittas járművezetés miatt 1 esetben, vezetési- és pihenőidő szabályainak megszegése miatt 1 külföldi személy esetében szabtak ki közigazgatási bírságot. További egy fővel szemben járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt kezdeményeztek eljárást – írja a police.hu.

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult. Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza.

Az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve vesznek részt a közúti közlekedésben.

... hogy mindenki hazaérjen!

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)