Gyanúsítottként hallgatták ki a zebrán gázoló békéscsabai mentőst

AC News 2017.03.14. Sziréna

Gyanúsítottként hallgatták ki a zebrán gázoló békéscsabai mentőst

Gyanúsítottként hallgatták ki azt a mentőautó-sofőrt, aki a zebrán elgázolt egy 16 éves lányt tavaly novemberben Békéscsabán - tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

cba bejegyzeseknél(200x300)

A közlemény szerint a negyvenéves békéscsabai férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt hallgatták ki.
A mentős tavaly november 22-én 7 órakor kezdte meg szolgálatát. A délután fél háromkor érkezett riasztás helyszínére kivonulva a sofőr megkülönböztető hang- és fényjelzéssel közlekedett Békéscsaba belterületén.
A 16 éves lány az egyik jelzőlámpás gyalogos-átkelőhelyen - miután a lámpa zöldre váltott - a kerékpárján ülve kezdte meg az átkelést. A mentőautó óránkénti 88-89 kilométeres sebességgel haladva elütötte a zebra mellett mintegy egy méter távolságra közlekedő lányt, aki olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy este a kórházban meghalt. Sajtóinformációk szerint a lány fülhallgatóval zenét hallgatott, így nem hallotta a mentő jelzését.     
A mentősofőr a közlemény szerint megszegte a KRESZ szabályait, ugyanis nem győződött meg arról, hogy a gyalogos-átkelőhelyen megadják-e neki az elsőbbséget.
Ha a mentőautó 58-60 kilométer/órás sebességgel haladt volna, intenzív fékezéssel elkerülhető lett volna a baleset - írták.

 

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)