Hajtóvadászat a bérgyilkos Dér Csaba után – Bűntársát már elfogták

2019.01.13. Sziréna

Hajtóvadászat a bérgyilkos Dér Csaba után – Bűntársát már elfogták

Január 5-én Belgrádban, tavaly szeptemberben Budapesten hajtott végre feltehetően  bérgyilkosságot a rendőrök gyanúja szerint a vajdasági Csantavéren született Dér Csaba. Nem először gyilkolt, és további áldozatai is lehetnek. Hajtóvadászat indult utána.

cba bejegyzeseknél(200x300)

A szerb rendőrség azzal gyanúsítja Dér Csabát, hogy január 5-én, szombaton reggel hidegvérrel lelőtte Belgrádban a 37 éves Nebojsa Markovicot. A térfigyelő kamera felvétele szerint egy, a bűntársa által vezetett Fiat Puntóval állt meg az áldozata mellett, kiszállt, majd hangtompítós pisztollyal közvetlen közelről több lövéssel kivégezte a férfit, aki a kocsija csomagtartójánál állva épp egy babakocsit próbált kinyitni. Szerb lapok szerint az áldozat Aleksandar Saracnak, a hírhedt Pink Panther bűnbanda tagjának a sógora, és lehet, hogy tévedésből ölték meg.

Így gyilkolt Belgrádban

Dér Csabát a szerb maffia egyik hóhérjaként is emlegetik, híresen hidegvérű. Helyi sajtóhírek szerint Szerbiában más, hasonló módon, bűnözők védőügyvédei ellen elkövetett gyilkosságokkal kapcsolatba hozzák. Az egyik helyszínen is Fiat Puntóval járt a tettes.

Első gyilkosságát 2004-ben követte el: egy újvidéki étteremben odasétált Branislav Jelacic mellé, egy zacskóból kivette a pisztolyát, négy lövéssel kivégezte a bűnözőt, majd kerékpáron távozott a helyszínről. A bíróságon azzal védekezett, hogy áldozata megbízta őt egy munkával, de később nem fizette ki, sőt meg is fenyegette őt, ezért végzett vele. Dért 2009-ben ezért 15 év börtönre ítélte a bíróság. Ám már 2017-ben szabadult, és szeptemberben Szarajevóban kapcsolták le a helyi rendőrök, miután megtudták, hogy azért érkezett társával a bosnyák fővárosba, hogy megöljenek valakit.

2018. szeptember 20-án pedig Budapesten, a Pólus Center mögötti parkolóban tűnt fel, hogy kioltsa V. László vállalkozó életét. Az áldozat és gyilkosa késő este, autóval érkezett a Szilas-patak partjához. Amint kiszálltak, az elkövető térdre kényszerítette V. Lászlót, majd közvetlen közelről fejbe lőtte. A testet a patakmederbe lökte, majd visszaült autójába, és társával elhajtottak. Egy héttel később már körözést adott ki a rendőrség Dér Csaba ellen, majd november 15-én európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki.ellene a bíróság.

A bérgyilkosnak a legutóbbi akciója óta nyoma veszett, de a szerb rendőrök hajtóvadászata részben már eredményre vezetett. A Szabad Magyar Szó híradása szerint pénteken Szabadkán letartóztatták a 40 éves Alen Ciglert, a gyanú szerint ő vezette a Fiat Puntót, amikor Dér Csaba Belgrádban gyilkolt. Az autót Újbelgrádban találták meg. Alen Ciglernél az elfogásakor fegyvert is találtak. A férfi tavaly októberben szabadult a börtönből, Macskaember néven si emlegetik, miután többször is sikerült megszöknie a börtönökből.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)