Három elfogás egy órán belül

AC News 2020.10.16. Sziréna

Három elfogás egy órán belül

Ugyanarról a lakcímről állítottak elő az érdi rendőrök két férfit. Egyikük ellen elfogatóparancs volt érvényben, a másikat több rendbeli lopással gyanúsítják. Előtte elfogtak még egy férfit.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Érden kezdték az elfogásokat 2020. október 14-én hajnalban a helyi rendőrök. Egy 42 éves férfit állítottak elő, aki ellen a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja bocsátott ki elfogatóparancsot, miután jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltését nem kezdte meg. Ezt követően a Fejér megyei Ercsi településig utaztak egy testvérpár felkutatására. Az idősebb ellen lopás elkövetése miatt a Székesfehérvári Járásbíróság adott ki elfogatóparancsot, öccsét több, Érden elkövetett lopás miatt keresték.

Az előzetes információk szerint a szökésre hajlamos fivérek anyjának házát a műveleti egységek tagjai körbevették, biztosították az összes lehetséges menekülési útvonalat, míg kollégáik a törvény nevében szólították fel bebocsátásukra az otthoniakat. Mivel az ajtó a bentiek szerint a hiányzó kulcs miatt nem akart nyílni, gyorsabb és hatékonyabb megoldásra volt szükség. Az éppen kéznél lévő kossal kitárták, majd a rendőrök betódultak – a kulcs a zárban lógott.

A házban tartózkodók közül ketten szokatlan helyet választottak a tévénézésre. Az egyik keresett férfi egy szekrény mögötti sarokban bújt meg, a másik - meglátva a rendőri túlerőt - a tévékészülék mögött toporgott feltartott kézzel.

A 26 éves férfit, valamint 20 éves öccsét bilincselés után előállították.

A fiatalabbat három rendbeli lopás és egy rendbeli csalás vétségével meggyanúsították. Módszere szerint Érd különböző pontjain vadászott, megfigyelte a kiszemelt és leszólított járókelők pénztárcájának tartalmát, majd a lopott bankókat ruhájába rejtve gyorsan elmenekült. Az egyik sértettől 2020. szeptember 30-án - más néven bemutatkozva - 40 000 forintot kért kölcsön azzal, hogy még aznap visszaadja. Ez azóta sem történt meg. Áldozatait összességében több tízezer forinttal rövidítette meg.

Kihallgatásán egyik cselekményt sem ismerte el, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett. A 20 éves férfivel szemben a további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság folytatja le – számolt be a police.hu.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT