Hitel ígéretével csalt ki pénzt

Pataki József 2019.08.08. Sziréna

Hitel ígéretével csalt ki pénzt

Csalás miatt indult büntetőeljárás egy 30 éves nagylaki nő ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

cba bejegyzeseknél(200x300)

Az eljárás adatai szerint egy helyi lakos tett feljelentést a Veszprémi Rendőrkapitányságon, hogy egy interneten meghirdetett hitellehetőségre figyelemmel ötvenötezer forintot utalt el a hirdető részére, azonban az ennek fejében ígért félmillió forint pénzkölcsönt a feljelentett nem folyósította. Miután a sértett az ügylettől el akart állni és az általa átutalt összeg visszafizetését kérte, a hirdető erre sem reagált, majd elérhetetlenné vált. Az ügyben lefolytatott nyomozás során a veszprémi rendőrök megállapították, hogy a hirdetés mögött álló 30 éves nagylaki nővel szemben hasonló bűncselekmények elkövetése miatt egy másik kapitányságon is folyik büntetőeljárás, cselekményeit üzletszerűen követte el, különféle álneveket használt és kizárólag e-mailen keresztül érintkezett áldozataival.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek. (police.hu)

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)