Idén is állandó a rendőri jelenlét a karácsonyi vásárokban

AC News 2019.12.02. Sziréna

Idén is állandó a rendőri jelenlét a karácsonyi vásárokban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi és rendészeti jelenlétet biztosít a vásárokban, illetve azok környékén.

 

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

A karácsonyi vásárok kapcsán, Advent első vasárnapján 2019. december 1-én tartott sajtótájékoztatót a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Vörösmarty téren.

A rendőrség a közterületi bűncselekmények és zseblopások megelőzése, megakadályozása, valamint a szubjektív biztonságérzet növelése érdekében állandó civil ruhás bűnügyi és egyenruhás rendőri jelenlétet biztosít a vásárokban és azok közvetlen környezetében, illetve az oda vezető főbb útvonalakon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a biztonság növelése érdekében a korábbi évekhez hasonlóan az idei évben is fizikai akadályokat, beton terelőelemeket helyezett el a vásárok területén, amelyek adott esetben a mentők, illetve az egyéb hivatalos gépjárművek bejutását azonban nem akadályozza.

A budapesti rendőrök a sajtótájékoztatón bemutatták azokat a módszereket, amelyeket a leggyakrabban alkalmaznak a zsebesek.

A budapesti rendőrök azt kérik az emberektől, hogy a vásárban is fokozottan figyeljenek az értékeikre.

Pénztárcát, mobiltelefont táskában, belső zsebben tárolják. Amikor vásárolnak, ne tegyék le a pultra a pénztárcát. Nyilvános helyen ne vegyék elő, és nem számolják a pénzt. A PIN kódot ne tárolják a bankkártya mellett.

Az autóban ne hagyjanak semmilyen csomagot, a rossz szándékú emberek, nem tudhatják, hogy mi van a csomagban, akár egy doboz papírzsebkendő miatt is feltörhetik a gépjárművet.

Amikor a vásárban leülnek enni, a táskájukat ne tegyék a másik székre, valamint ne akasszák maguk mögé a szék támlájára. A mobiltelefont lehetőség szerint ne tegyék ki az asztalra  - írta a police.hu.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT