Ismerősét rabolta ki, hamar elfogták

2019.02.10. Sziréna

Ismerősét rabolta ki, hamar elfogták

Fotó: Police.hu

Egy fiatalember hívta a rendőrséget szombaton késő délután azzal, hogy Debrecenben, az Egyetem sugárúti albérletéből egy ismerőse ellopta a pénzét. A helyszínen kiderült, valójában rablást történt. A gyanúsítottat pár órán belül elfogták.

cba bejegyzeseknél(200x300)

A bejelentés 2019. február 9-én 17 óra 45 perckor érkezett a rendőrségre. A debreceni nyomozók a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, és az információk alapján azonosították, majd még aznap este elfogták a 20 éves, debreceni B. Róbertet.

A nyomozás adatai szerint a sértett és a gyanúsított a délutáni órákban együtt italozott egy szórakozóhelyen, majd utána közösen mentek a sértett albérleti lakásába, ahol B. Róbert elvette ismerőse pénzét, 53 ezer forintot. Amikor ezt a sértett észrevette, dulakodni kezdtek. Közben a gyanúsított egy késsel megvágta a tulajdonát visszakövetelő fiatalembert, aki ennek következtében könnyű sérüléseket szenvedett. Ezt követően B. Róbert a pénzzel elmenekült a helyszínről.

Bár a bejelentés lopásról szólt, a tényállás szerint – mivel az elkövető a megszerzett érték megtartása érdekében erőszakot alkalmazott – a lopásnál súlyosabb megítélésű bűncselekmény, rablás történt.

A Debreceni Rendőrkapitányság B. Róbert ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, gyanúsítottként hallgatták ki, és bűnügyi őrizetbe vették.

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)