Ittasan okozott balesetet, majd elhajtott a helyszínről

Radics Márk 2017.09.07. Sziréna

Ittasan okozott balesetet, majd elhajtott a helyszínről

Vádemelési javaslattal zárult egy győri férfi ügye, aki ittasan vezetett és közúti közlekedési balesetet okozott.
 

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

A Győri Rendőrkapitányság súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas állapotban bűntett, segítségnyújtás elmulasztása bűntett továbbá egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást O. Szabolcs 23 éves győri lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2016. november 6-án 9 óra 44 perckor személygépkocsival közlekedett Győrben a Tihanyi Árpád úton, a Szigethy Attila út felől a Lehel utca irányába. Közlekedése során a Lehel utcai kereszteződésnél a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget, az ott áthaladni szándékozó gyalogosnak, akit járművel elütött, majd megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott – számol be a police.hu.

A helyszíni szemle adatai alapján a rendőrök a járművet egy parkolóban találták meg, amelyről a járművezető az első és hátsó rendszámtáblákat leszerelte. A további adatgyűjtés során járőrök azonosították a sofőrt, O. Szabolcsot, akit elfogtak, majd vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott.

Az ittas vezetőt a járőrök mintavétel céljából előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a sofőr ittas állapotban vezette a járművet.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT