Jogerősen tíz év börtönt kapott felesége megölése miatt egy tatabányai férfi

AC News 2017.03.23. Sziréna

Jogerősen tíz év börtönt kapott felesége megölése miatt egy tatabányai férfi

Felesége meggyilkolása miatt tíz év börtönbüntetésre ítélt egy 46 éves tatabányai férfit csütörtökön másodfokon a Győri Ítélőtábla.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

A táblabíróság a jogerős határozattal helybenhagyta az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék ítéletét.
A vádirat szerint 2015. november 14-ére virradó éjjel a feleség a munkahelyükön közölte a férjével, hogy el akarja hagyni őt, ezt azonban a férfi nem tudta elfogadni. Amikor másnap reggel a munkahelyükről együtt távoztak, a parkolóban is veszekedtek, majd elindultak Ács felé, de az autóban is vitatkoztak.
A férfi próbálta meggyőzni a feleségét, hogy ne hagyja el, majd megállt az autóval az út mellett. A veszekedés ott újrakezdődött, a férj végül fejen ütötte, majd megfojtotta a nőt. A holttestet a csomagtartóba rakta, majd Komáromban ásót vásárolt, és egy alsórendű út mellett a szántóföldön elásta a nőt.
A férfi valótlan bejelentést tett a rendőrségen felesége eltűnéséről, emellett a nő családtagjait, ismerőseit és munkáltatóját is megtévesztette.
A nő holttestét 2015. december végén találták meg, a férfit egy héttel később fogták el, 2016. január 8-án pedig előzetes letartóztatásba helyezték.
A Tatabányai Törvényszék határozata ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Arra hivatkoztak, hogy a törvényszék nem kellő súllyal vette figyelembe a férfi beismerő vallomását, tettének megbánását és büntetlen előéletét.
A másodfokú ítéletet indokolva Zólyomi Csilla tanácselnök elmondta, hogy az elsőfokú bíróság minden eljárási szabályt betartott, helyesen vetette össze a vádlott vallomásait a szakértői véleményekkel és a tanúk vallomásaival, helyesen értékelte a bizonyítékokat és a középmértéket alkalmazta a büntetés kiszabásakor.
A táblabíróság tanácsának álláspontja szerint mivel ügyészi fellebbezés nem volt, "ha szeretnék, sem lehetne súlyosbítani az ítéletet", az enyhítésre pedig "semmilyen körülmények között nem látnak lehetőséget". Utóbbi indoka, hogy sem a beismerés - amelyet a holttest megtalálása után tett a vádlott -, sem a megbánás, sem a büntetlen előélet nem számít nyomatékos enyhítő körülménynek - írja az MTI.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT