Késsel szúrta meg az apját

Pataki József 2021.08.04. Sziréna

Késsel szúrta meg az apját

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja a nem indokolt a büntetés enyhítése azokkal az elkövetőkkel szemben, akik az idős férfi életére törtek.

A Nyíregyházi Törvényszék a 21 éves, valamint 53 éves vádlottakat társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, személyi szabadság megsértésének bűntette, kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt 10-10 év börtönre, és ugyanilyen tartamú közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéleti tényállás szerint a fiatal vádlott a 62 éves édesapjával élt közös háztartásban a szabolcsi megyeszékhelyen. A sértett az idősebb elkövetőt is befogadta a házába, ahol szállást adott neki. A sértett és a fia között rendszeresek voltak a veszekedések. A fiú ugyanis az apját hibáztatta, amiért az édesanyja korábban elköltözött tőlük. Emiatt a sértettet néha bántalmazta is.

2020 májusában az esti órákban a vádlottak és a sértett közös kocsmai italozás után tértek haza. Ittas állapotukban a hozzátartozók között ismét az anya elköltözése miatt robbant ki konfliktus. A fiatalember az ágyon fekvő sértettre támadt, miközben azt kiabálta, hogy: -„Megöllek, anya is miattad ment el!” Öklével testszerte olyan erősen ütlegelte, hogy a sértett a padlóra zuhant. Az idősebb vádlott is bekapcsolódott a bántalmazásba. Amíg felszólítására a fiú a sértett lábait lefogta, bűntársa ruhaneműkkel a kezeit, a fiú pedig a lábait összekötözte. Ezután a fiatalabb vádlott immár késsel támadott a védekezésre képtelen, teljes mértékben kiszolgáltatott apjára. Egy hosszú pengéjű kést szúrt a halántékába., majd távozáskor a mellkasán is megrúgta, közben szidalmazta.

A vádlottak azzal a szándékkal, hogy a sértettet a segélykérésben megakadályozzák, a szoba ajtaját kulccsal rázárták, azután mobiltelefonját, okiratokkal teli pénztárcáját és bankkártyáját jogtalanul eltulajdonítva eltávoztak a helyszínről, hogy Ausztriába szökjenek. Útközben egy bankautomatánál pénzt akartak felvenni, de a kód ismeretének hiányában nem jártak sikerrel. Az irattárcát egy bokorba dobták. A nyomozó hatóság már másnap egy budapesti vasúti pályaudvaron elfogta őket, és őrizetbe kerültek.

A súlyosan sérült apa időközben kiszabadította magát, kimenekült a házból és segítséget kért. Koponyasérülése életveszélyes állapotot idézett elő, amely szakszerű orvosi ellátás hiányában halálát okozta volna. Ágyéki csigolya-, valamint arctájéki töréses sérüléseinek tényleges gyógytartama ugyancsak hónapokra tehető.

A vádhatóság a törvényszék előkészítő ülésén a vádlottak beismerő vallomásának esetére a büntetés kiszabására irányuló mértékes indítványt terjesztett elő. Mivel a vádlottak bűnösséget beismerő nyilatkozatát a törvényszék elfogadta, még az előkészítő ülésen hozott ítélettel az ügyészség indítványának tartalma szerint határozott. A vádhatóság az ítéletet tudomásul vette.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a börtönbüntetés enyhítésére irányuló védelmi fellebbezések nem alaposak. Az enyhítés ellen hat az élet elleni bűntett nagy tárgyi súlya, valamint a törvényszék által megállapított súlyosító körülmények nyomatéka. A kirívóan durva erőszak, továbbá az a tény, hogy az egyik vádlott az édesapja, míg a másik a vele bizalmi viszonyban álló, neki szállást adó személy életére tört, az eltúlzottnak nem tekinthető joghátrány további mérséklését nem teszi lehetővé. A fellebbviteli főügyészség ezért az ítélet helybenhagyását indítványozta.

A védelmi jogorvoslatokat a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla bírálja el. (ugyeszseg.hu)

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

BREAKING! Elértük DJ Dominique-t – „Agyérgörcsöm volt”

Pataki József 2021.09.24.
DJ Dominique tegnap került kórházba, de eddig nem lehetett tudni, hogy pontosan mi is történt.

Megműtötték Peller Károlyt – A színpadon szenvedett komoly balesetet

AC News 2021.09.23.
A színész csak a mázlinak köszönheti, hogy nem esett ki fél évre a munkából. Peller Károlyt a színpadon érte baleset, ami után meg kellett műteni.

Weisz Fanni: Elpazaroltam 5 évet az életemből

AC News 2021.09.22.
Másokon szeretne segíteni a siket szépség, többek között szerelmi csalódásairól és élete vicces történeteiről is vallott.

Huppsz

Le akarják nyúlni Kulcsár Edina férjét

AC News 2021.09.25.
Ismeretlen követő csapná le Csutit a modell kezéről.

Megrekedt Tina és Emilio fogyása, turbó fokozatra kapcsol a páros

Pataki József 2021.09.25.
Az énekes és felesége hónapok óta tartják a diétát, amelynek meg is lett az eredménye. Bár több tucat kilót adtak eddig le, fogyásuk most megrekedt ezért most új taktikához folyamodnak.

85 éves az ország Janka nénije

AC News 2021.09.24.
Pásztor Erzsit a színpad élteti, felkészült a végre, de amíg a lába bírja, addig szórakoztatja a közönséget.
video2a - Kategóriák között
video1a - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között

AC News

Kávéházak Éjszakája Budapest mellett Veszprémben is

AC News 2021.09.25.
Idén Budapest mellett Veszprém is házigazdája a Kávéházak Éjszakája rendezvénysorozatnak. Veszprémben szeptember 25-26. között tizenhárom helyszínen ötven program várja idén az &ea...

A csecsemők is védelmet kapnak a koronavírus ellen az anyukájuktól

AC News 2021.09.24.
A koronavírus elleni védőoltásban részesült várandós kismamák átadják a védelmet újszülöttjeiknek - állapította meg egy szerdán közzétett új tanulmány.

Megkezdődött a Velencei-tó vízpótlásának előkészülete

AC News 2021.09.24.
Még várni kell arra, hogy a víz a tározóból a Velencei-tóba jusson, de a folyamat már zajlik.

Sziréna

Autós felvonulást tartanak a rendőrök vasárnap Budapesten

AC News 2021.09.24.
Nagyszabású autós felvonulást tart vasárnap a fővárosban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) fennállásának 140. évfordulója alkalmából.     

Lőszereket találtak egy autóban a beregsurányi határállomáson

AC News 2021.09.24.
Kétszázötven darab, 9 milliméteres lőszert találtak egy autóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a beregsurányi magyar-ukrán határállomáson - közölte a hatósá...

Félmilliót zsákmányolt, de nem tudta elkölteni     

AC News 2021.09.24.
A Makói Rendőrkapitányságon lopás miatt indult eljárás egy 62 éves férfi ellen, aki eltulajdonított egy táskát a benne lévő értékekkel együtt Csanádpalotán.
Video4a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között

Itthon

Palkovics: Hazánk lehet az alternatíva a német hadiipari cégeknek

Pataki József 2021.09.24.
Mozgolódnak a német és az osztrák hadiipari vállalatok, mert nem érzik biztonságban a működésüket, ebből a szempontból is meghatározó lehet a vasárnapi németországi választás v...

Varga Mihály: Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről

Pataki József 2021.09.24.
Döntött a kormány a családi adóvisszatérítés részleteiről - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter péntek reggel a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Szijjártó: A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást a világjárvánnyal szemben

Pataki József 2021.09.24.
A vakcinák jelentik az egyedüli megoldást és tudják megvédeni az emberiséget a világjárvánnyal szemben - jelentette ki felszólalásában Szijjártó Péter külgazdasági és k&uu...

Világ

Megerősítette a párizsi esküdtszék Carlos, "a Sakál" életfogytiglani börtönbüntetését

Pataki József 2021.09.24.
Megerősítette csütörtökön a párizsi különleges, terrorcselekményekkel foglalkozó törvényszék Carlos, a Sakál néven ismertté vált, elítélt terrorista, a venezuelai Ilich Ramí...

Tendert írt ki az orosz holdutazás előkészítésére a Roszkoszmosz

Pataki József 2021.09.24.
Tendert írt ki a Roszkoszmosz állami űrkutatási vállalat csütörtökön az emberek a Holdra szállását is magában foglaló holdprogram előkészítésére.

Az Oxford/AstraZeneca-oltás fejlesztői szerint idővel a náthavírushoz hasonlóvá szelídül az új típusú koronavírus

Pataki József 2021.09.24.
Az Oxford/AstraZeneca-oltás vezető fejlesztői szerint a mostani koronavírus-járványt okozó Sars-CoV-2 típusú vírus hatása hamarosan a náthát is okozó szezonális koronavírusfajtákéhoz les...
video5 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között
Video4a - Kategóriák között

Profil

Around Pancake: Gimis lány fejéből pattant ki az egyedülálló vállalkozás

AC News 2021.08.02.
Az Around Pancake nemrég nyitotta meg kapuit a Nagymező utcában, ahol 10 nemzet 14 palacsintáját kínálják. Az biztos, hogy itt mindenki megtalálja a foga alá valót, az egyszerű palacsintaimádótól a gasztro ...

Mosolyka lélekmelengető filmjében mindenki megtalálja magát - „Néha igenis lehet nehéz az élet”

AC News 2021.06.19.
Közel tízezren látták már a Majd helyett MOST című filmet, mely Hozleiter Fanny, ismertebb nevén Mosolyka, a még kerekesszékes magyar író és blogger életét dolgozza fel. És bár a film f&oac...

Börcsök Viktória: Mindig azt az énemet veszem elő, amelyikre éppen szükség van!

AC News 2021.06.12.
Viki olyan sok mindennel foglalkozik egyszerre, hogy felsorolni sem könnyű. Műkorcsolyázó, a Nemzeti Jégszínház szólistája, Youtuber, műsorvezető, influencer, számos videoklip szereplője. Legutóbb például kisfi&aa...

Amiről beszélnek

Díjat kapott Schobert Norbi

AC News 2021.09.24.
A sztrókon átesett sztár személyesen vette át a díjat.

Gyászol Kárász Róbert

AC News 2021.09.24.
Leghűségesebb társát vesztette el a műsorvezető.

Azta! 50 évesen anya lesz Tereskova

AC News 2021.09.24.
A botrányhősnőről sokáig azt hitték, csak viccből terhes.
video5 - Kategoriak között
min-mano
video2a - Kategóriák között