Kétszer próbált ugyanoda betörni, kétszer bukott le, kétszer elfogták     

AC News 2020.06.16. Sziréna

Kétszer próbált ugyanoda betörni, kétszer bukott le, kétszer elfogták     

A XX. és XXIII. kerületi rendőrök őrizetbe vették az „ötletszegény betörőt”.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

A pesterzsébeti járőrök 2020. június 8-án 23 óra 45 perckor kaptak riasztást, hogy Budapest XX. kerületében, egy Kossuth Lajos utcai telefon szaküzletbe egy férfi be akar törni. Az egyenruhások három perc alatt a helyszínre értek és az üzlet előtt elfogták a 46 éves H. Bélát, akinél megtalálták azt a feszítő vasat is, amivel a bolt ajtaját fel akarta feszíteni. A férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Három nap múlva, június 11-én éjjel ismét ugyanarra a Kossuth utcai címre érkezett bejelentés; egy férfi betört a telefonszaküzletbe, azonban az üzlet riasztója megszólalt és a betörő elmenekült. A rendőrök most is percek alatt a helyszínre értek és a bolttól egy utcányira elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét: H. Bélát. A rendőrök az adatgyűjtések során megállapították, hogy a férfi második próbálkozására már bejutott az üzletbe, ahol telefonokat, határidőnaplót és szivacsalátéteket készített össze, azonban a riasztó megzavarta és üres kézzel elmenekült.

A betörő terve így második nekifutásra sem jött össze; első próbálkozását követően három, a második alkalommal pedig öt percen belül elfogták a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói H. Bélát lopás bűntett kísérlet miatt ismét őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság június 13-án elrendelt - számolt be a police.hu. 

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT