Már hárman haltak meg ma tűzben az otthonukban

2019.02.11. Sziréna

Már hárman haltak meg ma tűzben az otthonukban

Fotó: MTI

Budapesten, Gyömrőn és Sárosdon is emberéletet követelt ma a tűz. Két embert még kimentettek lángoló otthonából, de már nem lehetett megmenteni az életüket.

cba bejegyzeseknél(200x300)

Nem sokkal éjfél után riasztották a budapesti tűzoltókat Kőbányára, a Gyakorló utcába, ahol egy házilag barkácsolt lakhely lángolt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte: az építmény teljesen megsemmisült, a fővárosi hivatásos tűzoltók a lángok megfékezése után egy holttestet találtak a leégett viskóban.

Kora reggel kigyulladt egy családi ház Gyömrőn, a Gróf Teleki utcában (nyitóképünkön). Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: egy 70 négyzetméteres ingatlan tetőszerkezete, födémje és egyik helyisége égett. A tűzhöz a monori hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a ház átvizsgálása során eszméletlenül találtak egy középkorú nőt, és megkezdték az újraélesztését, amely azonban a mentőknek sem sikerült, a nő a tűzeset során életét vesztette.

Hétfő délelőtt Sárosdon halt meg egy, miután kimentették egy égő házból. Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a tűz egy körülbelül nyolcvan négyzetméteres lakóépületben ütött ki. Egy embert a szomszédok a tűzoltók megérkezése előtt kimentettek a házból, és a házi orvoshoz vitték. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de a sérült életét nem tudták megmenteni.

A Homoksoron lévő téglaházban egy szoba teljes terjedelmében égett, a tüzet a sárbogárdi és a pusztaszabolcsi tűzoltók oltották el. Közben a melléképületből kimentettek két lovat.

További cikkek

b3 bejegyzeseknél(200x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)