Nyugdíjasokat raboltak ki az idősek otthonában

2017.07.28. Sziréna

Nyugdíjasokat raboltak ki az idősek otthonában

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 37 éves B. Lászlóval és a 38 éves R. Józseffel szemben.

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

A police.hu információi szerint a két férfi több nyugdíjast is kirabolt a Thomas Mann utcai idősek otthonából.

Először egy 94 éves asszonyhoz jutottak be, aki arra ébredt, hogy egy férfi zseblámpával a kezében a szekrényében kutat. A sértett rászólt a férfira, aki egy párnát szorított az asszony fejére, majd kihasználva a sértett védekezésre képtelen állapotát, lehúzott az ujjairól három aranygyűrűt, valamint társával a szobából készpénzt és egy telefont tulajdonítottak el, majd távoztak.  

Néhány nappal később az otthonból egy 83 éves asszonyt és annak férjét rabolták ki. A sértetteket az ágyra lökték, és bántalmazták őket, közben elvették tőlük az ékszereiket, készpénzüket és más értéktárgyaikat.

A nyomozók széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd a beszerzett adatok alapján azonosították a férfit és társát, akikről kiderült, hogy az említett bűncselekmények mellett, korábban Debrecenben, a Libakert utcában egy 74 éves asszonyt is bántalmaztak, akitől a szatyrát lopták el.

B. Lászlót és R. Józsefet a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT