"Szeptemberi szüret…" - Így szűrték ki az ittas sofőröket!

AC News 2017.09.06. Sziréna

"Szeptemberi szüret…" - Így szűrték ki az ittas sofőröket!

A rendőrök szeptember elején is kiemelt figyelmet fordítottak az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére, és több mint húsz sofőr fenn is akadt a „szüreten”. De minden hónapban fontos intelem a közlekedőknek, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé és tartsák be a KRESZ szabályait.
 

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

A rendőrségi tapasztalatok szerint szeptember elején a közutak forgalma megnő, akárcsak a közúti ellenőrzéseké. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és tíz rendőrkapitányságának munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedés biztonságára, így az ittas sofőrök kiszűrésére. A megye útjain 2017. augusztus 28-a és szeptember 3-a között 74 közúti közlekedési baleset történt. Ebből hét esetben volt ittas sofőr az okozó – számolt be a police.hu.

A járőrök az adott időszakban 22 ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. Többször is hangsúlyozni kell, hogy az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT