Útlezárások, forgalomkorlátozások a havazás miatt országszerte! Csak így induljon útnak!

AC News 2019.12.02. Sziréna

Útlezárások, forgalomkorlátozások a havazás miatt országszerte! Csak így induljon útnak!

Hó, hófúvás, ónos eső. Ne érjen senkit váratlanul a megváltozott útviszony! Készüljön fel! A havazás miatt fennakadásokra lehet számítani a közlekedésben és több útvonalat is lezártak. Óvatosan közlekedjenek!

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Az ország északkeleti harmadán hétfő estig 2-8 centiméter, a hegyekben akár 15-20 centiméter friss hó eshet. Az ország más tájain eső, havas eső várható. A magasabban fekvő tájakon erős lehet a szél, amely hófúvást okozhat, illetve jégréteg is kialakulhat. A Dunántúl északkeleti felén, Pest megye déli részén ónos eső is előfordulhat. (Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)

Fontos, hogy mindenki alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez, mivel a balesetek jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban.

Csak a téli közlekedésre felkészített, megfelelő műszaki állapotú járművel induljon útnak! Fordítson különös figyelmet a gumiabroncsok állapotára!

Elindulás előtt tisztítsa meg a hótól borított járművét és gondoskodjon arról, hogy semmi ne zavarja a szabad kilátásban!

Óvatosan válassza meg autója sebességét, ügyeljen a megfelelő követési távolság betartására! Számoljon azzal, hogy nedves, csúszós úton a jármű féktávolsága megnő!

Jegesedésre különösen hidak és felüljárók útburkolatán lehet számítani, ezért ilyen helyeken kellő időben csökkentse járműve sebességét!

Legyen gépkocsija csomagtartójában hólánc, hólapát, vonókötél, elemlámpa, láthatósági mellény és pokróc!

Öltözködjön rétegesen! Legyen önnél megfelelő mennyiségű folyadék és feltöltött akkumulátorral rendelkező mobiltelefon is!

Hosszabb útra történő elindulás előtt tájékozódjon az időjárási körülményekről és az útviszonyokról!

Sűrű ködben használjon ködlámpát!

..., hogy mindenki hazaérjen! – foglalta össze a police.hu.

                                                                 

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT