ACNEWS

Itt az újabb köztéri pad-botrány!

Fotó: Facebook / MKKP BP XII. kerület
Fotó: Facebook / MKKP BP XII. kerület
Valakinek nagyon szúrta szemét, hogy egy gyerekrajzzal borított padon szivárvány szerepel. Gyorsan lecsiszolta róla.
Hirdetés
Ad image

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt akciói közé tartozik már régóta, hogy buszmegállókat, vagy köztéri padokat festenek le, hogy barátságosabbá tegyék a környék látképét. Így tettek nemrégiben egy 12. kerületi köztéri paddal is, amire Micimackót festették az esőben, a háttérben pedig megjelent egy szivárvány.

Köztudott, hogy a szivárvány nem csak a gyerekmesékben szerepel már ősidők óta, hanem az LMBTQ+- csoportok egyik jelképe is. Egy járókelőnek ez egyáltalán nem tetszett, ezért úgy döntött, hogy lecsiszolja a színeket a padról.

„Gratulálunk az önjelölt művésznek, aki tovább szépítette a Winnie the Pooh padot a Pagony utcánál. Kár, hogy színvak művésszel akadt dolgunk, aki a festékboltban nem tudott a színskálán kiigazodni. A munkája így is értékes, bár a nem színvak járókelők furcsállhatják a színes köztárgyakon végzett ténykedését. Köszönjük szépen ezúton is!” – írta a 12. kerületi MKKP Facebook oldala.

A kommentszekcióban persze sokan felháborodtak az önjelölt cenzor akcióján.

„Azoknak, akik nem olvasták volna a Könyvet, egy kis kulturális antropológia: A Biblia szerint az első szivárványt Isten az özönvíz után festette az égre, így jelezve Noénak, hogy soha többé nem bocsát ekkora pusztulást az emberiségre. Emiatt igen régóta a reményt és a jobb idők ígéretét jelképezi” – írta egy hozzászóló.

„Ez eléggé buta dolog volt. Így most el kell magyarázni az arra járó gyerekeknek, hogy miért volt idióta az a néni/bácsi aki tönkretette a szeretet padjukat. Eddig esőben lévő szivárvány volt. Most homofób rongálás” – tette hozzá egy másik.

A pad eredetileg így nézett ki:

Ismeretes, hogy tavaly is kitört egy padbotrány a 9. kerületi Tompa utca 17. alatt. Akkor a padot szivárványszínűre festették. Ezután rövid időn belül több, különféle értékeket valló csoport, illetve személy is átfestette egymás után, majd a túl sok festékréteg miatt elszállították. Azóta a budapesti Meme Múzeumban pihen. A Tompa utcai pad olyan nagy visszhangot keltett akkoriban, hogy azóta saját Wikipédia oldalt is szenteltek neki, melyben leírják az egész sztorit.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés