ACNEWS

Szívbajt kapnak a mentők Karácsony bicikliútjaitól

Átgondolatlan volt a biciklisáv kiépítése fotó: OMSZ
Átgondolatlan volt a biciklisáv kiépítése fotó: OMSZ
Okkal panaszkodik az Országos Mentőszolgálat: a főváros vezetése jelen esetben a biztonságos mentést is alárendelte a kerékpárosoknak.
Hirdetés
Ad image

Erről a mentést végző cég írt a Facebook-oldalán. „Bár a mentők is támogatják a biztonságos kerékpározást a fővárosban, az újonnan kialakított biciklisávok azonban nagyban megnehezítik a mentőautók közlekedését. A buszsávokból kialakított kerékpárutak ahhoz ugyanis keskenyek, hogy a mentőautó biztonságosan haladjon rajta. Az oszlopok ráadásul még a parkolást is megnehezíthetik egy-egy helyszínen. Az életmentők próbálnak alkalmazkodni az új helyzethez, ez azonban nem mindig egyszerű ,ezért a közlekedők megértését kérik!”

A bejegyzést nem hagyták szó nélkül az olvasók, volt, aki helytelenül politikát látott ebben is. Azonban a többség józanul kezelte a mentők panaszát.

„Mindez azért, mert van egy főpolgármester, aki nem tud kocsit vezetni. Meg a sleppjében van néhány agyhalott, aki a fejébe vette, hogy megbénítja közlekedést a fővárosban. Igaz, hogy ezzel elég nagy környezeti és egyéb kárt is okoznak. Mert ezeket a döntéseket sem társadalmi vita, sem bármiféle egyeztetés nem előzte meg” – írta egy hozzászóló.

„Meg kell köszönni Karácsony főpolgármester úrnak! Majd ha egyszer ő érte megy a mentő és ilyen miatt nem ér oda vagy valamelyik családtagjáért akkor az hogy tetszene neki?” – tette fel a kérdést egy másik posztoló.

Balogh Samunak, a főpolgármester kabinetfőnökének, több sem kellett, és visszakézből utasította rendre az életeket mentő hősöket. Ő is a Facebook oldalán üzent.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés