ACNEWS

Szívbajt kaptak a társasházak lakói: durván nőtt a közös költség

Lesz, ahol idén a közös költség 50 százalékkal emelkedik majd Fotó: Pixabay
Lesz, ahol idén a közös költség 50 százalékkal emelkedik majd Fotó: Pixabay
A tavalyihoz képest minimum 20 százalékkal többet fizetnek a lakók a megemelkedett szolgáltatások díjai miatt.
Hirdetés
Ad image

Nem kímélte a társaházak lakóit sem az infláció. Emiatt idén alsó hangon is több mint 20 százalékkal több közös költséget kell fizetniük, mint tavaly. Ugyanis tavalyelőtt óta megduplázódtak a takarítási, karbantartási és banki szolgáltatások díjai, amit az érintett cégek továbbítanak az ügyfeleknek. Erről egy közös képviselő beszélt az RTL Híradónak.

A debreceni nő elmondta, náluk a lakók december óta tudják, hogy a közös költség több ezer forinttal nő januártól, így 15 ezer forint lesz. És ez csak ideiglenes, májusban újra emelni fognak. Ugyanezen a lakótelepen egy másik lakó arra panaszkodott, hogy jelenleg 29 ezer forint közös költséget fizet. Ez a nettó keresetének a tizede.

A Társasházkezelők Országos Szövetsége arra hívta fel a figyelmet, hogy régiós különbségek is vannak a közös költségekben. Hiszen például ugyanazt a munkát más órabérért vállalják az ország egyes pontjain. Eközben a Népszava arról ír, hogy a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke szerint szinte minden társasházban kellett emelni a közös költségen. Lesz, ahol az emelés mértéke elérheti az 50 százalékot is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés