ACNEWS

Szobára küldik Mona Lisát

Mona Lisa / Fotó: Shutterstock
Mona Lisa / Fotó: Shutterstock
A párizsi Louvre múzeum elnöke szerint az új szoba jobb élményt nyújtana a napi több ezer látogató számára.
Hirdetés
Ad image

„A Mona Lisa, a világ leghíresebb portréja saját szobát kaphatna a Louvre-ban. Egy ilyen lépés jobb élményt nyújtana a látogatóknak, akik közül sokan csak a híres festmény miatt jönnek el a Louvre-ba” – mondta Laurence des Cars a múzeum igazgatója.

 „Mindig frusztráló, ha nem a lehető legjobb fogadtatásban részesítjük a látogatókat, és ez a Mona Lisa esetében is így van. Szükséges ezért jobb megoldásokat keresni” – folytatta az igazgató, hozzátéve, hogy a kulturális minisztériummal együtt dolgoznak a probléma orvoslásán.

A Louvre, a világ legnépszerűbb múzeuma 2023-ban közel 9 millió látogatót fogadott. Des Cars szerint 80%-uk – naponta 20 000 ember – dacolt a tömeggel, hogy megpillantsa a Mona Lisa rejtélyes mosolyát – írja a Guardian.

A Mona Lisa a Louvre Salle des États-ban, a múzeum legnagyobb dísztermében lóg egy üvegvitrinben, de Leonardo da Vinci remekműve nincs egyedül. 16. századi velencei mesterek alkotásai kísérik, a terem másik oldalán pedig a Louvre legnagyobb festménye, Paolo Veronese Kánai menyegző című képe függ.

A Mona Lisát januárban két környezetvédelmi tüntető vette célba, akik „egészséges és fenntartható élelmiszereket” követelve paradicsomlevest dobáltak a képmásra. A festmény, ami előtt egy golyóálló üveg volt, szerencsére nem sérült meg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés