ACNEWS

Szoboszlai Dominik a világ legjobbjai között

Szoboszlai Dominik képernyő kép / youtube
Szoboszlai Dominik képernyő kép / youtube
A magyar válogatott csapatkapitánya az 52. a Guardian listáján.
Hirdetés
Ad image

A brit lap most is, mint 12 éve folyamatosan, szakembereket kér fel arra, hogy rangsorolják a világ focistáit. A 100-as ragsort 218 zsűritag értékelése alapján állítják össze. A szavazók között vannak edzők, újságírók, és volt játékosok is. Ebben az évben Szoboszlai Dominik a magyar válogatott 23 éves csapatkapitánya, a Liverpool labdarúgója is felkerült a listára. Ő jelenleg az 52. legjobb futballista a világon.

Szoboszlai már kortábban is szerepelt a The Guardian-nek egy másik listáján. 2017. októberében a világ legtehetségesebb 17 éves futballistái közé sorolták. Akkor az osztrák másodosztályban játszott, de itthon tagja volt az U17-es válogatottnak, ami kijutott a horvátországi Európa Bajnokságra. Azon a listán együtt szerepelt Vinicius Juniorral, akiért a Real Madrid 45 millió eurót fizetett. A Wikipédia adatai szerint 2019 márciusában a goal.com Dominikot az 50 legtehetségesebb csodagyerek közül a 21. helyre rangsorolta, 2020 januárjában pedig az UEFA a világ ötven legtehetségesb labdarugója közé. Jelenlegi klubja a Liverpool 60 millió fontért igazolta le a Lipcsétől.

A Guardien a 2023-as év legjobb játékosának a Manchester City norvég csatárát, Erling Haalandot választották. Lionel Messi a 10., Cristano Ronaldo pedig a 27. a listán.

(telex & acnews)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés