ACNEWS

Négy jel, hogy a párod szociopata

Fotó: Unspash/Verne Ho
Fotó: Unspash/Verne Ho
Egy antiszociális zavarral küzdő férfival találkozni, sőt, kapcsolatot létesíteni vele bárki számára veszélyes helyzet.
Hirdetés
Ad image

Eközben a statisztikák szerint a társkereső alkalmazások minden második felhasználója olyan emberekkel találkozik, akik semmibe veszik az erkölcsöt és a társadalmi normákat. Természetesen nem mindegyikük szociopata, azonban a valódi rendellenességet nem könnyű megkülönböztetni a rossz neveléstől. Ezek a főbb pontok, amelyekből kiderülhet, hogy a partnered nem is olyan ártalmatlan.

  • A szociopaták nehezen tudnak kiépíteni igazán szoros kapcsolatokat. Ráadásul ez nem csak a szerelmi kapcsolataikra jellemző. Az antiszociális zavarral küzdő emberek általában nem tudnak egészséges társadalmi kapcsolatokat fenntartani. Így könnyen előfordulhat, hogy az új ismerősödnek lehet, hogy egyáltalán nincsenek barátai. Esetleg csak egy olyan ember van a közelében, aki nagyon régóta, akár már gyermekkorától fogva ismeri. Vigyázat! A szociopaták tökéletesen képesek egészen hétköznapi embereknek álcázni magukat, előfordul, hogy kimondottan kedvesek. De egy bizonyos ponton a kellemes kép könnyen megreped. A szociopata fő problémája az emberekkel való kapcsolatokban az érzelmek szabályozásának a hiánya. Bizonyos kiváltó okok hatására képes botrányosan viselkedni, és nyilvános helyen hisztérikussá válhat. Ráadásul lehet, hogy ez a probléma csak több együtt töltött év után jelentkezik. Továbbá egy szociopata egyáltalán nem tudja, hogyan kell meghallgatni és támogatni a másikat.
  • Az első randevúkon nagyjából ugyanaz a taktikája, mint a zsarnoki hajlamokkal rendelkező férfiaknak. Olyan gyorsan fészkeli be magát a privát szférádba, amilyen gyorsan csak tud. Rendeltél egy csésze kávét, és ő már azt is közli, hogy hány gyereketek lesz? Ez egy piros zászló. Mielőtt észrevennéd, egy hét ismerkedés után már összeköltöztök, mert a szociopata, ha kell, kedves és meggyőző. De, mint már mondtuk, a cukisága hosszú ideig nem tart ki. Abban a pillanatban, ahogy nem azt teszed, amit ő szeretne, már készülhetsz is az első dührohamra.
  • Az érzelmi kontroll nem a szociopaták erőssége, ezért egy ilyen ember mellett mindig te leszel a figyelem középpontjában. De ki mondta, hogy ez a figyelem kellemes lesz? Igaz, hogy mellette nem fogsz unatkozni, de a vele való balhézás jellemzi majd az egész életed. Már az első randin figyeld meg a férfi viselkedését. Bosszankodni fog minden és mindenki miatt. A pincér nem elég udvarias, az eladó nem elég gyors és veled sem lesz kedves, ha esetleg késel egy picit. Ne hagyd figyelmen kívül ezeket az árulkodó jeleket.
  • Egy antiszociális zavarral küzdő férfi nagy valószínűséggel mesél neked egy ismerőséről vagy kollégájáról, aki elárulta őt. Nem kerülheted el az exéről szóló negatív megjegyzéseket sem. Egy ilyen ember azonban nem áll meg a múltbeli kommunikáció negatív emlékeinél, ugyanis sokáig képes akár üldözni is negatív élményeinek tárgyát. Sértő megjegyzéseket ír ezeknek az embereknek a közösségi oldalaira. Rosszindulatú pletykákat terjeszt, és általánosságban mindent megtesz, hogy elrontsa „haragosai” életét.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés