ACNEWS

Szökésben az amerikai tömeggyilkos – huszonkét embert lőtt agyon

Fotó: seriff hivatal
Fotó: seriff hivatal
A vérengző ámokfutót a rendőrség üldözi. A térségben félelem uralkodik - az iskolák bezárnak ma.
Hirdetés
Ad image

Egy AR-15-ös puskával felfegyverkezett fegyveres este 6 óra 56 perckor besétált egy bowlingközpontba Lewiston kisvárosában. Válogatás nélkül lövöldözött, többeket megölt,  megsebesített. Ezután továbbment, berohan egy barbecue étterembe, és az ott dolgozókra és a vendégekre tüzelt.

18 ember meghalt – erősítette meg az illetékes seriff. Ez a szám még emelkedhet. Több mint 50 ember megsérült. Az Egyesült Államok történetének egyik legsúlyosabb ámokfutásáról van szó.

A férfi közben beszállt egy Subaruba és elhajtott. Autóját a szomszédos városban megtalálták.

A térségben félelem uralkodik – mert a lövöldöző még mindig szökésben van. A rendőrség lezárta az utcákat, és ellenőrzi az összes megközelítési útvonalat.

A rendőrség közzétett egy képet a gyanúsítottról, Robert C.-ről (40). A férfi „fegyveres és rendkívül veszélyes”. Sokat tud a lőfegyverekről: a rendőrség szerint fegyveroktató, és a hadseregben is szolgált. Nyáron két hetet töltött egy pszichiátriai klinikán. Azt állította, hogy hangokat hallott. Állítólag azzal is fenyegetőzött, hogy felrobbantja a Nemzeti Gárda egyik bázisát.

A jelek szerint a lövöldöző a hírhedt AR-15-ös puskával van felfegyverkezve, amelyet az Egyesült Államokban gyakran használnak tömeggyilkosságokhoz.

Lewiston mintegy 60 kilométerre északra fekszik Portlandtől, és Maine állam második legnagyobb városa. A környéken zárva lesznek az iskolák.

Frissítés: Háromnapos hajtóvadászat után holtan találtak meg a férfit, akit 18 embert ölt meg a lewistoni lövöldözésben – közölte a rendőrség. Feltehetően öngyilkos lett.

(BBC/REUTERS/MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés