ACNEWS

Szomjan halt a téti édesanya, a két gyereke 12 év fegyházat kapott

Fotó: Illusztráció/ Pixabay
Fotó: Illusztráció/ Pixabay
Fél éven át szenvedett, majd szomjan halt egy 84 éves néni Téten, fia és lánya csak nézte, de nem segített rajta.
Hirdetés
Ad image

Jogerősen 12 év szabadságvesztésre súlyosbította a Győri Ítélőtábla a téti férfi és nő elsőfokú büntetését, amit mindkettőjüknek fegyházban kell letöltenie. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolták őket, mert nem segítettek a magatehetetlen édesanyjuknak.

Az ítélet szerint az 54 éves férfi és 84 éves édesanyja kettesben éltek egy téti házban. Ebben a városban élt a sértett 60 éves lánya is, aki 2019 novemberétől kapta az idős asszony után járó ápolási díjat – írta a kisalföld.hu.  A néni szellemi és fizikai állapota folyamatosan romlott, már nem tudta magát ellátni. Hiába járt hozzá rendszeresen háziorvos, ápoló és családgondozó is, sokszor nem kapta meg a gyógyszereit. Ugyanakkor a gyerekei ételt, italt sem adtak neki, ami végül a halálához vezetett.

Miután a nő észlelte édesanyja állapotának rosszabbodását, csak másnap szólt a házi betegápolónak, ő értesítette a mentőket. Az idős asszonyt kórházba szállították, de néhány nap múlva meghalt. Megfelelő gondoskodással elkerülhető lett volna a tragédia. Az ügyész szerint a vádlottak felismerték, hogy anyjuk elhanyagolása a nő halálához vezet, de nem törődtek ezzel. A bizonyítékok szerint a 84 éves sértett fél éven keresztül szenvedett a nemtörődömség miatt. A testvérpár az utolsó szó jogán nem kívánt semmit sem mondani.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés