ACNEWS

Szomszédunk a halál: nukleáris rakétát találtak egy külvárosi garázsban

Fotó: Képernyőkép / Illusztráció
Fotó: Képernyőkép / Illusztráció
Elképesztő eset miatt riasztották a tűzszerészeket. Egy halott férfi garázsában 1962-ben gyártott nukleáris rakétára bukkantak.
Hirdetés
Ad image

Az egész úgy kezdődött, hogy egy férfi az Ohio állambeli Daytonban található légierő múzeumának akart adományozni egy rakétát szomszédja hagyatékából. Az elhunyt egy árverésen szerezte meg a szerkezetet, majd a férfira hagyta.

A múzeum értesítette a Bellevue-i rendőrséget. Azok hatástalanító szakemberekkel érkeztek a külvárosi helyszínre. A hidegháborúból származó relikviát a garázsban találták meg, már eléggé rozsdásan. A hatástalanítók megdöbbenve tapasztalták, hogy egy Douglas AIR-2 Genie-ről van szó, amelyet annak idején 2 kilotonnás nukleáris robbanófejjel szereltek fel.

A tisztek nagy megkönnyebbülésére a rakéta nem volt sem nukleáris robbanófejjel, sem robbanóanyaggal feltöltve. A rendőrség ezért a rakétát a garázsban hagyta. A férfi most fel akarja újítani, hogy aztán a mégis múzeumnak adja.

A rakétát anno arra tervezték, hogy a levegőben lévő ellenséges bombázóalakulatokat nukleáris csapással támadja – írja a Bild.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés