ACNEWS

Megkezdik a kutatást a Losch Ness-i szörnyeteg után

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Infravörös kamerával felszerelt drónokat és víz alatti mikrofonokat is bevetnek.
Hirdetés
Ad image

Újra megkezdődik Skócia leghíresebb szörnyének keresése, amely a Loch Ness-i tóban él. Évszázadokon keresztül számtalan alkalommal kutattak már laikusok és tudósok a Nessie névre keresztelt élőlény után. Ezúttal valóban megtalálják Nessie-t vagy kiléte örök rejtély marad?

Az elmúlt évtizedek legnagyobb keresési akciója ebben a hónapban kezdődik. A szakértők és az önkéntesek a legújabb technológia segítségével részletesen megvizsgálják a tavat. Az infrakamerás drónok napokig hőképet készítenek a víz felett, míg a hidrofon – ami egyfajta víz alatti mikrofon – akusztikus jeleket rögzít a felszín alatt – írja a krone.at.

„Ez a szervezett megfigyelés nagyszerű – mondta Steve Feltham, aki mondhatni főállásban, több mint 30 éve keresi kitartóan Nessie-t a tóban. – Igaz a régi mondás, hogy több szem többet lát”.

Nessie valószínűleg Skócia legismertebb nagykövete. A nessi-turizmus mintegy 90 évvel ezelőtt lendült fel, miután az Inverness Courier nevet viselő helyi újság beszámolt egy szállodavezető találkozásáról egy vízi szörnyeteggel Drumnadrochit falujában. A szálloda jelenleg a Loch Ness centrum, amely információkat és túrákat kínál Nessie-ről és a tóról. A központ a Loch Ness Exploration (LNE) csoporttal dolgozik a keresésen. A tavat utoljára 1972-ben kutatták át szisztematikusan az ismeretlen lény után, sajnos eredmény nélkül.

„Reméljük, hogy inspirálhatjuk a Loch Ness-i rajongók legfiatalabb generációját – fejtette ki Alan McKenna, az LNE munkatársa. – Ha valaki csatlakozik ehhez a nagyszabású felszíni kutatáshoz, lehetősége nyílik arra, hogy ő is hozzátehessen valamit ehhez az érdekes rejtélyhez, amely oly sok embert érdekel szerte a világon.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés