ACNEWS

Szörnyeket teremt a titokzatos plasztikai sebész

Forrás: Dr. Kim TikTok
Forrás: Dr. Kim TikTok
Katasztrofális arcfelvarrásaival büszkélkedik egy plasztikai sebész. Nemcsak az egyszerű emberek, de az orvosok is borzadva figyelik az átalakulásokat.
Hirdetés
Ad image

A Dr. Kim néven ismert plasztikai sebész a TikTok-on szerzett kétes hírnevet, miután munkáit sorban elkezdte feltölteni az oldalára. A klipekben először átlagos kinézetű középkorú emberek láthatóak. Ezután azt is megnézhetjük, hogyan is festenek a kezelések után pár héttel. A közösségi média azonban nem fogadta elsöprő örömmel a névtelen orvost. Sokan, köztük sebészek is, megkérdőjelezték a videók valódiságát, megint mások pedig az orvos szakértelmét.

Minden egyes videóján arcfelvarrás és szemhéjműtétek eredményei láthatóak. Ezek célja a felesleges bőr és a táskák eltávolítása a páciens szeme körül. Az arcfelvarrás megemeli és visszahúzza az arcbőrt, hogy az az feszesebbnek és simábbnak tűnjön.

Videók ide kattintva tekinthetők meg

Az egyik videón egy 46 éves férfi látható megereszkedett szemhéjakkal, megnyúlt arccal. A kommentelők között pedig szinte egyöntetű a felháborodás. ‘Dr. Kim, ha ez valódi, akkor elcseszte’ – írta egy TikTok-felhasználó. Egy másik pedig azt írta: ‘Elég volt, az engedélyét vonják vissza’.

Egyre gyanúsabbak a videók

Az is gyanús, hogy az előtte-utána fotók között félelmetesen rövid idő telt el. Az egyik videó mindössze hét nappal a műtét után mutatja meg a „művet”. A páciensek arca még nem gyógyult meg teljesen, gyakran fel vannak duzzadva. Holott két-négy hétig is eltarthat, amíg az arcfelvarrás után teljesen felépülünk. Az pedig akár egy évig is, amíg a kisebb duzzanatok, véraláfutások, feszülés és zsibbadás is visszahúzódik. Bár utóbbiak csak az avatott szem számára észrevehetőek.

Nem ajánlják a doktort a kollégái

Dr. Daniel Barrett, egy Beverly Hills-i plasztikai sebész, aki több mint kétmillió TikTok-követővel büszkélkedhet, szintén megszólalt az ügyben. „Mindenki őrülten néz ki hét-kilenc nappal az arcműtét után. Nem tudjuk, hogy ezek az emberek hosszú távon hogyan fognak kinézni. De szeretném tudni, hogy milyen technikákat alkalmaz, hogy ilyen eredményeket érjen el. Ez radikális változás, és fontos tudni, hogy mi történik hosszú távon” – idézte az orvost a DailyMail.

Egy másik Amerikában praktizáló neves plasztikai sebész, Dr. Anthony Youn szerint Dr. Kim néhány beavatkozása „szükségtelen plasztikai műtét” volt. Egyes pácienseknél a fülcimpa kilóg, mások pedig úgy néztek ki, mintha 12 évesek lennének. Egyeseknél nyílt szemöldökfelvarrást végeztek. Ez olyan beavatkozást, ahol a hajvonal elején egy bemetszést ejtenek. Azonban az orvosok nem ajánlják, mert heget hagy a hajvonal elején.

Kísérleteket tettek már Dr. Kim felkutatására, és kapcsolatba hozták különböző sanghaji és szöuli klinikákkal. Azonban kiléte még mindig ismeretlen.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés