ACNEWS

Szörnyethalt a TEK kommandósa, rárobbantotta a házat a bűnöző

Az elvetemült bűnöző a kommandóssal és magával is végzett/fotó: police.hu
Az elvetemült bűnöző a kommandóssal és magával is végzett/fotó: police.hu
Azonnal meghalt a robbantó is, sajnos 11 rendőr és tűzoltó is megsérült, 4 egyenruhást súlyos állapotban vittek kórházba.
Hirdetés
Ad image

Szerda késő délután érkezett a TEK speciális kommandója szerda este érkezett Esztergomba, hogy egy férfit elfogjon. Azonban a bűnöző bestiális módon állt bosszút rajtuk. Az ügyészség információja szerint a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő, és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre. Ezért a kommandó 19 óra körül behatoltak az épületbe. A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.

A zavart elméjű férfi a 24.hu szerint már napközben is azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a házát. Estére elmérgesedett a helyzet és a jelek szerint a férfi beváltotta a fenyegetését.

A robbanás következtében a Terrorelhárítás Központ (TEK) egyik munkatársa életét vesztette. Több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben. Civil személy nincs a sérültek között. Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban.

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított vizsgálatot az ügyben. A HVG helyen tartózkodó újságírói szerint Pintér Sándor belügyminiszter is a helyszínre tart. Pintér egyébként is Esztergomban tartózkodik a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén. A lap munkatársai arról számoltak be, hogy esete nyolc óra körül több, sérültet szállító mentőautó is elhagyta a helyszínt. Több osztályt is kiürítettek az esztergomi kórházban az atv.hu információi úgy tudja, , hogy fogadni tudják a sérülteket.

A Központi Nyomozó Főügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben. Pintér Sándor belügyminiszter, a TEK főigazgatója, ügyészek a helyszínen vannak. A rendelkezésre álló információk alapján megállapítható, hogy nem történt rendőri mulasztás az ügyben.

A Központi Nyomozó Főügyészség részletesebb tájékoztatást az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően, várhatóan pénteken ad, addig a sajtó és a közvélemény türelmét kéri.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés