ACNEWS

Szörnyethalt az óvodában a 6 éves kislány, felelős nincs

Az apa számára elfogadhatatlan, hogy nincs felelőse a kislány tragédiájának/fotó: Pixabay
Az apa számára elfogadhatatlan, hogy nincs felelőse a kislány tragédiájának/fotó: Pixabay
Az óvoda udvarán borult a kis Mercédeszre a köztudottan balesetveszélyes mászóka, a kislánynak esélye sem volt a túlélésre.
Hirdetés
Ad image

Három gyerek játszott a csányi óvoda udvarán a mászókán, amikor az nagy reccsenéssel kidőlt. Mercédszes a betonjárdára zuhant, mozdulatlanul feküdt, míg a két másik gyermek könnyebb sérülésekkel megúszta az esést. A gyereket hiába próbálták megmenteni, az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett.

Később kiderült, hiába érkezett folyamatosan panasz a csányi óvoda játékaira, az önkormányzat csak tervezte  azok felújítását. A vizsgálat megállapította: a mászóka azért dőlt ki, mert a földben lévő fa, teljesen elkorhadt. A halálos baleset kapcsán először ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, majd később a település jegyzője, a polgármester és az óvoda vezetője is a gyanúsítottak közé került.

A Bors információja szerint a napokban a jegyző ellen megszüntették az eljárást, mert az óvodával kapcsolatban nem rendelkezett utasítási joggal. Így ő a játékok használatának korlátozását sem írhatta elő az óvónők számára.

A tragédia 2019. szeptember 26-án történt, amikor a 6 éves Mercédesz és két másik gyerek egy köteles mászókán játszott a csányi óvoda udvarán. Azonban a fából készült játék feldőlt. A kislány haláláért felelős embert azóta nem találta meg a hatóság. A tragikus sorsú kislány édesapja szerint ez elfogadhatatlan.

„Az igazság érdekel. Az én igazságom, és Mercié. Szeretném, ha végre megállapítanák, hogy ki a felelős a tragédiáért, és miért nem fújhatta el a gyertyákat a kislányom a múlt héten a 10. születésnapján – nyilatkozta a Borsnak a gyászoló édesapa.

Fájdalma érthető, hiszen már a tragédia előtt a mászókáról egy kötelező ellenőrző vizsgálat megállapította, hogy az balesetveszélyes, mert nincs ütéscsillapító felület, a játék esési terét betonjárda fedi.
A szakértők akkor a mászóka áthelyezését és a hiány pótlását javasolták. Az óvoda udvarán azonban nem lett volna máshol alkalmas terület az eszköz felállításához.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés