ACNEWS

Szörnyethalt három ember az encsi mozdony alatt

Fotó: MÁV Facebook
Fotó: MÁV Facebook
A figyelmetlen sofőr a működő, tilos fénysorompó ellenére a sínekre hajtott, ezzel megölte két társát és magát is.
Hirdetés
Ad image

Szörnyethalt három ember az Encs és Méra közötti vasúti tragédiában hétfőn. A Hidasnémetibe tartó személyvonat elé hajtott egy kisautó, amiben hárman ültek. Pedig a vasúti átjáróban a fénysorompó megfelelően működött. Sajnos úgy beszorult a vonat alá a kocsi, hogy a benne ülő sofőr és két utasa életét vesztette.

Rejtély, hogy Magyarországon miért rendkívül magas a vasúti átjáróban történő balesetek száma. A MÁV a megnövekedett esetszám miatt folyamatos edukációs kampányt folytat. Mint írták, 2024 júniusáig 30 vasúti átjárós baleset történt figyelmetlenség miatt. Azaz kilenccel több, mint a tavalyi év azonos időszakában. Idén júniusig 123 millió forintos kár keletkezett vasúti járművekben útátjárós balesetek miatt.

Összehasonlításképp 2023-ban 150 millió forint volt az egész éves kárérték. A MÁV hálózatán 16 éve nem történt a vasút hibájából eredő halálos baleset, azokat minden esetben a közlekedési szabályok megszegése okozza. A szabályokat nemcsak az autósok, hanem a gyalogosok is gyakran áthágják, idézte a Blikk a MÁV-ot.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés