ACNEWS

Szörnyethalt Kozma Zsuzsi, társai előtt zuhant le a hegyről

A gyászoló család hazahozná Zsuzsi holttestét, hogy itthon helyezzék örök nyugalomra Fotó: Kozma Zsuzsa FB
A gyászoló család hazahozná Zsuzsi holttestét, hogy itthon helyezzék örök nyugalomra Fotó: Kozma Zsuzsa FB
A tragédia hétfőn reggel történt, a sztáredző két fia Budapesten várja a híreket, hogyan szállíthatják haza a holttestet.
Hirdetés
Ad image

Értetlenül és döbbenten állnak a tragédia híre előtt Kozma Zsuzsa barátai és ismerősei. A népszerű sztáredző-coach egy turistacsoport tagjaként utazott a jordániai hegyekbe. Zsuzsiék hétfőn reggel túrázni indultak, hogy a napfelkeltét fotózzák. Ekkor történt a tragédia: Zsuzsi a társai szeme láttára megcsúszott és lezuhant egy szikláról. Azonnal meghalt. Kozma Zsuzsi csupán 53 éves volt.

Zsuzsit Óbudán temetnék el

A részletek még mindig nem tisztázódtak a család előtt, a turistacsapat pedig csak csütörtökön jön haza. Az AcNews megtalálta a tragikus sorsú edző fiát, Norbertet.

„A legfontosabb most az, hogy ne maradjon Jordániában az édesanyám, hanem minél előbb hazahozzuk őt. És utána Gergő öcsémmel, a családunkkal megadjuk neki a végtisztességet az óbudai temetőben. Szeretnénk méltó módon elbúcsúzni tőle – sorolta elcsukló hangon a gyászoló fiú. – Itthon hivatalos úton eddig hiába kértünk információt, személyiségi jogok miatt mindenhonnan elküldtek minket. Hogy van-e felelőse ennek a tragédiának? Úgy gondolom, igen. De nem bűnbakot keresünk, hanem igazságot.”

„Csak egy sikítást hallottunk”

Az AcNews megszerezte azt a telefonbeszélgetést, amin a jordániai túra állítólagos vezetője közölte a tragédia hírét Norberttel. Ebből kiderült, hogy Zsuzsa hétfőn reggel a csoporttal ment napfelkeltét fotózni, de a hegyen átment egy másik csúcsra.

„Láttam kiülve a szikla szélére. Amikor elindult vissza a csoporthoz, egyik kezében volt a telefon, a másikkal kapaszkodott. Egyszer csak egy sikítást hallottunk. És láttuk, ahogy elveszti az egyensúlyát, lezuhant a 10 méter mély mélységbe – idézte fel a szörnyű pillanatokat a túra állítólagos vezetője. – Azonnal hívtuk a 911-et, kértük a segítséget. Mi olyan helyen voltunk, hogy nem tudtunk odamenni… A 911 fél óra alatt ért ki a helyszínre, és megállapították, mi történt. Hívtuk a nagykövetséget, hogy a hozzátartozókat értesítsék.”

Egyelőre rejtély, hogy Kozma Zsuzsi miért a csoporttól távolabb, egy másik csúcson fotózta a tájat. A társait már kihallgatta a jordán rendőrség, majd a helyi bíróságon is el kellett mondaniuk, hogyan történt a tragédia.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés